Laura Salminen toiveikkaana Sofian maailmancupiin

5.4.2021 Pitkältä kilpailutauolta palaaminen ei sujunut odotetusti maaliskuussa 5-ottelija Laura Salmiselta, mutta uusi mahdollisuus näyttää osaaminen avautuu jo tällä viikolla. Maailmancup jatkuu Salmisen ja muiden lajitaitureiden kesken Bulgarian Sofiassa.

Naisten karsintakilpailu käydään keskiviikkona ja finaali perjantaina. Karsintakilpailussa ei ole mukana esteratsastusta finaalikilpailun tapaan.

- Budapestissa ei mennyt, kuten olin ajatellut, Sofian kisoista odotan paljon parempaa, joten toiveikkain mielin kohti tulevaa, Laura tiivisti tuntonsa ennen Bulgariaan matkaamista.

Maailmancupin pisteiden lisäksi jaossa Sofiassa on myös arvokkaita olympiarankingpisteitä ajatellen Tokion kesäolympialaisiin pääsyä.

Tokion olympialaisiin selviää 36 urheilijaa niin naisten kuin miestenkin kilpailuun. Naisten paikoista on 23 jo jaettu ja jäljellä on kesäkuun Kairon MM-kisoista kolme paikkaa, kaksi ns. villiä korttia sekä olympiarankigista kahdeksan paikkaa.

Laura Salminen on olympiarankingissa 20:nnella tilalla. Olympiarankingiin lasketaan kolmen parhaan kisan pisteet ja ne ovat nyt Lauralla 36 pistettä kakkostilasta Bishkekistä Kirgisiasta, 27 pistettä kuutostilasta Minskistä Valko-Venäjältä ja 31 pistettä Kairon maailmancupista.

Ns. ”riisutussa rankingissa”. Salminen on 13:nnella tilalla ennen Sofiaa.

-----
Toni Flink
 

« Takaisin