Laura Salminen suorastaan malttamattomana 5-ottelun MM-taistoon Meksikoon

7.9.2018 Suomen ainoana kilpailijana tämän vuoden 5-ottelun MM-kilpailuissa Meksikossa kisaava Laura Salminen suorastaan pursuu intoa kisojen kynnyksellä. Salminen tuntee olevansa mainiossa kunnossa ja lisäpotkua kisaamiseen tuo itse kisapaikka. Lauran isä ja valmentaja Veikko Salminen oli mukana Mexico Cityn olympialaisissa varamiehenä samassa lajissa. Tasan 50 vuotta sitten siis.

- Meksiko tuntuu melkein toiselta kotimaalta. Isä kertoo sydämensä jääneen sinne: se ilo ja elämän vilske pysäytti Sörnäisten katujen kasvatin ja antoi potkua seuraaviinkin olympialaisiin mitaliin asti, Laura kertoo. 

Veikko Salminenhan pokkasi 1972 olympiapronssia Münchenin joukkuekilpailussa.

Mexico Cityssä kisataan korkeassa ilmanalassa karsinta maanantaina 10.9., finaalin miekkailu tiistaina ja muut finaalilajit (uinti, miekkailun bonuskierros, ratsastus ja laser run) keskiviikkona.

- Odotan todella, että pääsen haastamaan maailman parhaat kilpa-siskoni 2200 metrin korkeudessa pidettävissä MM-kilpailuissa. Monet ovat olleet jo viikkoja vuoristossa ja Mexico Cityssä valmistautumassa kauden päätavoitteeseen. Itse koen ja tunnen, että paras tapa minulle on valmistautua kilpailuihin mahdollisimman pitkään tutussa harjotusympäristössä. Sinne olen asennuttanut alppimajan. Olen jo kuukauden päivät asunut 2200-3000 metrissä ja nyt olen enemmän kuin valmis lähtemään ryöstöretkelle kohden Mexico Cityä, Laura hihkuu innosta.

Meksiko on Lauralle rakas maa myös omien muistojen kautta.

- Minulle Meksiko tuli tutuksi ensimmäisen kerran jo 15 vuotta sitten, kun olin Leon Cityssä nuorten MM-kilpailuissa viides. Silloin se ei tuntunut kovinkaan kummoiselta, koska viikkoa aikaisemmin olin juuri voittanut nuorten EM-kultaa.

- Rakastan nykyaikaista 5-ottelua lähes yhtä paljon kuin itseäni, ja sen vuoksi olenkin jo parikymmentä vuotta elänyt sen ehdoilla, ja nyt alkaa olla ne hetket, että työ alkaa olla tehty, ja on heinänkorjuun aika, Laura tunnelmoi.

 

Kuva liitteenä: Laura Salminen lähtee hakemaan menestystä valmentajaisänsä Veikon kanssa rakkaista Meksikon maisemista.

---
Toni Flink
 

« Takaisin