Laura Salminen Kairon MM-finaalin 30.

28.8.2017 Kolmen päivän kamppailu maailman kärki 5-ottelijanaisen kesken on maalissa. Salminen ei ole tyytyväinen sijoitukseensa, mutta löytää kilpailusta myös ilonaiheita

Nykyaikaisen 5-ottelun naisten 36-ottelijan MM-finaali ratkaistiin myöhään sunnuntaina Kairon lämpimässä illassa. Viimeisessä ratkaisevassa ampumajuoksussa (laser-run) Salminen paransi sijoitustaan.   

”Kokonaistulokseeni en ole tyytyväinen. Finaalin miekkailu oli huonoa, uinti ja ratsastus meni alakanttiin, mutta ampumajuoksuni on ollut kilpailun ilonaihe. Siinä tein jo karsinnassa hienon suorituksen ja pystyin finaalissa vielä parantamaan sitä. Olen iloinen kun juuri tuossa lajissa on selvää kehitystä tapahtumassa”, analysoi Salminen kisan päädyttyä.  

30-vuotiaalle Salmiselle MM-finaalipaikka oli uran neljäs ja parhaan avoimen sarjan arvokisasijoituksen hän teki viime vuonna sijoittuen Berliinin MM-finaalin 19. sijalle. Junioreiden EM-kultaa Salminen voitti 2003.

”Kansainvälinen kilpailukausi on nyt tältä kaudelta ohi. Jokaisessa kilpailussa johon osallistuin ottelin finaaliin saakka. Ei huono, sanoisi Jorma Uotinen. Tavoitteet on totta kai korkeammalla, mutta kärki lähenee askel askeleelta. Ei Kiinan muuriakaan päivässä rakennettu. Uskon, että tulee päivä kun pääsen kamppailemaan kärkisijoista”,

MM-kultaa taisteli  25-vuotias venäläisottelija  Gilnaz Gubaydullina, hopealle Unkarin Zsofia Foldhazi ja pronssille Valko-Venäjän Anastasiya Prokopenko.

Suomen toinen osallistuja Eevi Bengs karsiutui 36 ottelijan MM-finaalista. Suomalaisnaisten kausi päättyy ensi viikonlopun Helsingin PM- ja SM-kilpailuihin.

MM-lopputulokset 2017:

1. Gulnaz Gubaydullina Venäjä, 1292 pistettä
2. Zsofia Foldhazi Unkari, 1285 pistettä
3. Anastasiya Prokopenko Valko-Venäjä, 1281 pistettä
---
30. Laura Salminen Suomi, 1162 pistettä
62 os.

Salmisen tulokset MM-finaalissa:

  • Miekkailu, rankingkierros 11 voittoa, 24 tappiota (35. sija)
  • Uintiaika 2:25 (31.)
  • Ratsastus 266p (23.)
  • Laser-run  470p (16.)

 

SM5L / tiedotus

Lue lisää kilpailusta >

 

« Takaisin