Laura Salminen hienosti seitsemästoista 5-ottelun maailmancupissa Kairossa

28.2.2020 Laura Salminen ansaitsi lisää Tokion olympialaisten rankingpisteitä sijoituttuaan seitsemänneksitoista vuoden ensimmäisessä 5-ottelun maailmancupin osakilpailussa Egyptin Kairossa perjantaina.

- Keskiviikkona viivalle asettui 80 naista kamppailemaan paremmuudesta, siitä joukosta sijalle seitsemäntoista, ei huono tässä kunnossa, Salminen tiivisti.

Uinnissa Salmisen aika oli 2.24,43 ja sijoitus 36 finaalikilpailijan joukossa 28:s. Perjantain karsintakilpailussa Salminen ui 1,5 sekuntia paremman ajan.

Vahvassa lajissaan miekkailussa Salminen voitti 20 ottelua ja hävisi 15 ollen kymmenes. Eroa lajikärkeen oli vähän, sillä miekkailun toiseksi paras otteluvoittomäärä oli 22.

- Päivä alkoi kohtalaisella uinnilla ja eteni jälleen hyvällä miekkailulla.

Ratsastuksessa suomalaisen sijoitus oli 19:s ja pisteitä kertyi 284 maksimin ollessa lajissa 300.

- Ratsastuksessa minulla oli hyvä hevonen, se ei tehnyt yhtään virhettä, mutta minä tein. Tulos siitä lajista kohtalainen.

Salminen starttasi päätösosaan eli laser-runiin komeasti 11:nneltä sijalta, 44 sekuntia kärkinaisen, Italian Alice Soteron perään. Päätöslajissa Salmisen sijoituis putosi kuudella.

- Ampumajuoksussa tein seitsemän sekuntia paremman tuloksen kuin alkuerissä. Ammunta meni taas hyvin, mutta juoksu ei viellä kulkenut normaaliin tahtiin. Puolitoista kuukautta sitten tuli vedettyä juoksussa vähän väsymyksen puolelle. Elimistön tila tuntuu olevan noususuunnassa, mutta viellä kaukana normaalista.

Kilpailun voiton otti tiukassa loppukirissä kuudennelta tilalta laser-runissa kärkeen noussut Iso-Britannian Joanna Muir. Muut mitalitilat menivät Venäjälle Uliana Batashovalle sekä Gulnaz Gubaydullina.

Suomen toinen edustaja Eevi Bengs joutui keskeyttämään perjantain karsintakilpailussa.