Kova tusina kalvan Budapestin GP:hen

7.3.2019 Kalpamiekkailun maailman parhaimmisto kertyy loppuviikoksi Unkarin Budapestiin, jossa kisataan Budapestin GP eli Westend Grand Prix. Suomesta mukaan kisaamaan lähtee kuusi naista ja kuusi miestä eli komea tusina

Kalpamiekkailun maailman parhaimmisto kertyy loppuviikoksi Unkarin Budapestiin, jossa kisataan Budapestin GP eli Westend Grand Prix. Suomesta mukaan kisaamaan lähtee kuusi naista ja kuusi miestä eli komea tusina.

Miesten karsintakilpailu käydään perjantaina ja naisten lauantaina. 64 parasta selvittelee paremmuutensa sunnuntaina molemmissa sarjoissa.

Mukana Budapestissä on lähes 600 ottelijaa: miesten kilpailuun on ilmoittautunut 313 ja naisten 260 miekkailijaa. Esimerkiksi miesten kisaa osallistuu miekkailijoita peräti 56:sta eri maasta.

Viime vuonna Jaakko Paavolainen oli paras miehemme Budapestissa 51:llä tilalla päästyään ensimmäisen kerran urallaan maailmancupissa 64-kaavioon ja Anna Salminen paras nainen (130.).

Suomen joukkue:
Miehet: Gunnar Gräsbeck, Jussi Korhonen, Tatu Nuotio, Jaakko Paavolainen, Ellis Saavalainen, Niko Vuorinen
Naiset: Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Anna Salminen, Ilona Syvälä, Sofia Tauriainen, Anna Vuorinen

Kilpailun aikataulu:
Pe 8.3. Miesten karsintakilpailu
La 9.3. Naisten karsintakilpailu
Su 10.3. 64-loppukilpailu miehet ja naiset

Suomalaisten ennakkotunnelmia Budapestistä:

Gunnar Gräsbeck:
- Olen treenannut erittäin hyvin viimeisen kuukauden ja tunnen olevani valmis kisaa varten. Tarkoituksena oli tulla aikasemmin Budapestiin ja hakea vielä viimeistä tuntumaa kovempia sparraajia vastaan. Epäonneksi Unkarin maajoukkueella on juuri ollut erittäin raskas Tatan leiri takana, josta en ollut tietoinen. Ei siis löytynyt mitään huippusparraajia, kun kaikki lepäsivät kisaa varten. Budapest on kuitenkin yksi suosikkikaupungeistani joten se ei ole minulle mikään menetys, että tulin hieman aikaisemmin. 

Niko Vuorinen:
- Vaikken olekaan mikään erityisen suuri Arthur Schopenhauerin tuntija, niin epäilen, että hän on aikoinaan ollut mukana Tatan olympiakeskuksen leireillä valmistautumassa Budapestin grand prix’hin ja saanut tätä myöten innoituksen kärsimyksen filosofialleen. Schopenhauer nimittäin kirjoitti, että metafyysisellä tasolla todellisuus on niin sanotun sokean Tahdon – tai pikemminkin elämän, näin nykyaikaisemmin muotoiltuna – ilmentymää, josta ihmisetkin sitten saavat osansa. Jokainen elävä olento on oman kognitionsa orja ja tahtoo mitä sattuu, eikä asialle mitään voi. Tahtominen johtaa sitten kärsimykseen.
- Tatassa kärsittiin finno-ugrilaisesti: mukana oli Unkarin ja Suomen lisäksi myös Viron edustajisto. Henkilökohtainen tuskani laajeni tavanomaisesta harjoitusrasituksesta myös pienimuotoiseen selän kiputilaan, mutta onneksi siitä selvittiin Buranan voimin. Tietoinen kärsimykseen pyrkiminen vaikuttaa typerältä ajanvietteeltä, mutta onneksi Schopenhauerilla oli esittää ratkaisu ongelmaan. Pyrkimällä esteettisen pohdiskelun piiriin – eli pyrkimällä näkemään asioiden arvo sellaisenaan – ihminen voi irtautua sokeana ryntäilevän Tahdon lieasta ja ns. nähdä mistä näissä kärsimyspyrkimyksissä oikeastaan on kyse.
- Mikäpä sen kauniimpi ajatus olisikaan, jollei hikilitrojen vuodattaminen sitä varten, että voin perjantaiaamuna hypätä bussiin ja kilpailla maailmancupin osakilpailussa kotikaupungissani?

Tatu Nuotio:
- Budapest on kisapaikkana tuttu ja hyväksi havaittu. Treeni on näin kisojen alla kulkenut mukavasti, joskin pientä takaiskua tarjosi kahden luottoteräni katkeaminen viimeisessä kisaa edeltävässä treenissä. Täytyy siis asioida kisapaikan myymälässä ja luottaa siihen, että kaikki kisoihin varattu epäonni on nyt kulutettu loppuun jo etukäteen. Tavoitteet ovat tietysti korkealla, kuten aina.

Jaakko Paavolainen:
- Budapestiin on aina mukava tulla tähän aikaan vuodesta, sillä Suomen ainutlaatuinen kylmä ja hyinen ilmasto saa jo vähemmästäkin pään sekaisin. Kisana Budapest on yksi vaikeimmista, (300+ osallistujaa) joten se on varmaa  että helpolla ei tulla pääsemään. Onneksi tällä kertaa tiimillä on mukana pätevät taustajoukot.

Jussi Korhonen:
- Ensimmäinen maailmancupin kisa Bernin loukkaantumisen jälkeen. Pikkuhiljaa päässyt takaisin harjoittelemaan ja kunto jälleen löytymässä. Hyvillä mielin jatkamaan ja parantamaan edellisestä.

Anna Salminen:
- Pitkän kisatauon jälkeen lähden Budapestiin innolla. Harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan ja minulla on kaiken kaikkiaan hyvä fiilis tulevasta kisasta.

Anna Vuorinen:
- Ikävästi loukkasin selkäni kaksi viikkoa sitten, eikä se ole vieläkään täysin kunnossa, joten en ole päässyt treenaamaan niin paljon kuin haluaisin ja täytyy katsoa miten selkä kestää kisan. Siitä huolimatta kuitenkin lähden kisaan innoissani, sillä se on ensimmäinen GP-kilpailuni ja Barcelonan MC antoi jo ihan hyvää fiilistä näitä koitoksia varten.

Michaela Kock:
- Vielä keskiviikkona viimeisiin miekkailu treeneihin ennen kisaa hakemaan pientä hienosäätö sekä kisafiilistä. Kisaa odotan innolla,koska jäi hyvä fiilis Barcelonan kisasta ja tästä on hyvä jatkaa samalla tavalla.

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin