Korealaiset armottomia miekkailunaisiamme kohtaan

3.11.2019 Maailman eliittiin kuuluva Korea ei antanut kalpanaisillemme mahdollisuuksia Tallinnan miekkailun maailmancupin joukkuekilpailussa sunnuntaina. Korea otti avauskierroksen kamppailussa voitoin pistoin 45-21 ja päätti joukkueemme kisan siihen.

Suomen joukkueessa miekkailivat Ilona Syvälä, Suvi Lehtonen, Anna Vuorinen ja Anna Salminen. 

Korealaiset napsivat eroa pitkin ottelun voittaen kaikki yhdeksän ”ottelua”. A Korean koko neljän naisen joukkue sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa 18 parhaan joukkoon. Viime vuoden MM-kisoissa Korea eteni aina finaaliin asti joukkuekilpailussa. 

Suomen sijoitus oli rankingin mukainen 26. Mukana oli 30 joukkuetta.

Anna Salminen paketoi joukkueen tunnot seuraavasti:

- Tänään oli vastassa selvästi kovempi joukkue ja se näkyy myös ottelun loppulukemista. Korean joukkueessa kaikki neljä miekkailijaa ovat 16 parhaan joukossa maailmassa, joten tämä olikin oiva tilaisuus meidän suhteellisen nuorelle joukkueelle päästä kokemaan, minkälaista tämän tasoisten miekkailijoiden kanssa otteleminen on. 

- Häviäminen harmittaa aina, mutta näen tämän kuitenkin enemmän hyvänä opetustilaisuutena meille kaikille. Nyt olemme taas kokemusta rikkaampia miekkailijoita, niin yksilöinä kuin joukkueenakin.

----
Toni Flink

Kuva Augusto Bizzi

​Lue lisää kisasta >

« Takaisin