Kolme suomalaista mukana 5-ottelun maailmancupissa Riossa

9.3.2016

Laura Salminen, Eevi Bengs ja Ismo Salminen ovat Suomen edustajina tällä viikolla olympiakaupunki Rio de Janeirossa järjestettävässä nykyaikaisen 5-ottelun kauden toisessa maailmancupin osakilpailussa.

Laura Salminen, maailman rankingin 61. ja olympiarankingin 23., kilpaili ainoana suomalaisena finaalissa kauden avauskisassa Kairossa. Salminen selviytyi karsinnasta itse kilpailuun, jossa sijoitukseksi tuli 33. Rion olympialaisten testikilpailusta 28-vuotias Salminen odottaa enemmän.

- Hyvillä fiiliksillä ollaan ja tavoitteena on päästä finaaliin sekä siellä 15 parhaan joukkoon.

Kairon kisa meni 31-vuotiaalta Ismo Salmiselta puolestaan pieleen sairastelun takia ja mies jäi omassa karsintalohkossaan kaikkiaan kolmesta 33. tilalle.

- Mennään katsomaan kaikki olympiamestat, jossa sitten elokuussa kilpaillaan! Työtä on tehty parikymentä vuotta olympiaunelmaa varten ja hetki hetkeltä ollaan lähempänä. Uskon mahdollisuuksiini, miksi tätä muuten tekisin. Haen karsinnasta paikkaa finaaliin ja sieltä mahdollisimman paljon maaimancupin pisteitä, Ismo Salminen juttelee itsevarmana. 

Juuri 26 vuotta täyttänyt Eevi Bengs on joukkueen kolmas jäsen.

- Kisapaikat on testattu ja erittäin hyvältä näyttää. Keho on muutamassa päivässä tottunut lämpöön ja lähden hyvällä focuksella kisaamaan torstaina.

Naisten karsintakilpailu käydään torstaina (10.3) ja finaali lauantaina (miekkailu alkaa jo perjantaina). Miesten karsinta on perjantaina ja finaali sunnuntaina (miekkailu alkaa jo lauantaina). Sekaviesti kisataan sunnuntaina (14.3.), mutta siihen ei suomalaiset osallistu.

Olympiapaikkoja vielä liuta jakamatta

Nykyaikaisessa 5-ottelussa Rion olympiakisoihin selviää 36 kilpailijaa molempiin sukupuoliin. Näistä 33 selviää mukaan karsintojen kautta, kaksi villillä kortilla ja yksi paikka on isäntämaa Brasilialle. Maksimissaan maa voi saada kaksi urheilijaa kummankin sukupuolen kilpailuun.

Olympiapaikoista on jo 20 jaettu maanosien mestaruuskilpailujen perusteella. Euroopasta paikan saavutti EM-kisojen kahdeksan parasta. Kolme paikkaa meni lisäksi viime vuoden MM-kisojen perusteella.

Näin tälle vuodelle jäi jakoon enää karsintasysteemiin kymmenen paikkaa. Ne menevät toukokuun Venäjän MM-kisojen kolmelle parhaalle. Yksi paikka jaetaan maailmancupin finaalin voittajalle.  Kuusi paikkaa puolestaan jaetaan kesäkuun 1. päivänä päättyvän olympiarankingin perusteella. 

Toki nyt näyttää, että rankingin mukaan jää jaettavaksi 9-10 paikkaa, koska esimerkiksi naisissa isäntämaa on jo saanut paikan Amerikan karsintojen kautta ja villejä kortteja tuskin jaetaan, vaan nekin tulevat jakoon rankingin perusteella.

Euroopalla on jo 12 paikkaa hankittuna kumpiinkin sarjoihin.

Maailmancupin kolmas osakilpailu kisataan Roomassa 31.3.-4.4. ja neljäs Kecskemetissä Unkarissa 14.-18.4. Maailmancupin finaali käydään 29.4.-1.5. Sarasotassa Yhdysvalloissa. MM-kisat ovat vuorossa 22.-29.5. Moskovassa.

​Toni Flink 9.3.2016​

 

 

« Takaisin