Kalvan maailmancup jatkuu - Vuorinen Vancouverissa ja naisviisikko Barcelonassa

6.2.2020 Kalpamiekkailun maailmancupia kisataan viikonvaihteessa naisten osalta Barcelonassa Espanjassa ja miesten osalta Vancouverissa Kanadassa. Florentin maailmancup (GP) kisataan Italian Torinossa.

Vancouverissa Suomen ainoa edustaja on maailmanlistalla nyt sijalla 42 oleva Niko Vuorinen HFM. Naisissa edustusjoukkueen muodostavat Barcelonassa Suvi Lehtonen KAVE, Anna Salminen HABDA, Ilona Syvälä HABDA, Anni Vornanen MM ja Anna Vuorinen HFM.

Vancouverin "Peter Bakonyi Coupe du mondessa" Richmondin Olympic Ovalin olympiahallissa on mukana 200 miekkailijaa, joista lauantaihin selviää 64. Naisten Barcelonan kisaan on ilmoittautunut peräti 275 miekkailijaa.

Niko Vuorinen:
- Vähän erilaiset fiilikset kuin yleensä. Sain Dohasta palattuani jonkun pöpön, ja kuumeisena sitten menikin edellinen viikko. Sunnuntaina oli matkapäivä Vancouveriin, ja olo treeneissä alkuviikosta oli kuin pommin jäljiltä. Ei lainkaan hyvä juttu.
- Onneksi toki jäi vielä pari päivää jäljellä ennen kisarupeaman alkua. Vancouver on suosikkimaailmancupini, joten senkin puolesta harmittaa erityisesti.

Vuorisen tämän kauden maailmancupin sijoitukset: Doha 38., Heidenheim 29. ja Bern 43.

Anni Vornanen:
- Olen ollut Barcelonassa sunnuntaista asti ottamassa kaiken irti tarjolla olevasta auringonvalosta ja lämmöstä. Matkan päätarkoitus ei kuitenkaan ole ollut lomailu, vaan treenaaminen paikallisella salilla, jossa olen päässyt miekkailemaan mm. Korean maajoukkueen kanssa. 
- Tämä on viimeinen silaus kisakunnolle, jonka pohja on rakennettu Kisahallin uumenissa kauden aikana. Vielä ei kuitenkaan ole aika ottaa tulospaineita itse kisasta, vaan hakea kehitystä miekkailijana.
Maailmancup 2019-2020: Tallinna 255.

Suvi Lehtonen:
- Ihan hyvä tunnelma ennen kisaa, vaikka en ole kovin hyvin päässyt valmistautumaan hieman hektisen elämäntilanteen vuoksi. Viime vuonna tässä kisassa miekkailin ihan kohtalaisesti, ja siitä jäi mukava muisto. Toivottavasti tällä kertaa vielä paremmin. Vähän harmittaa ettei saatu joukkuetta kasaan, mutta ensi kerralla sitten.
Maailmancup 2019-2020: Havanna 165. ja Tallinna 258.

Anna Salminen:
- Mikäli aikuisiällä toivoisi merirosvo-teemaiset syntymäpäiväjuhlat itselleen, on miekkailun maailmancup Barcelonassa varmaankin paras mahdollinen vaihtoehto sille. Täten lähden ilomielin syntymäpäivän viettoon Espanjan hauskoihin miekkailukekkereihin lahjatoiveena hyvät matsit ja mielekkäät voitot.
Maailmancup 2019-2020: Tallinna 102.

Anna Vuorinen:
- Tiedossa on toinen Barcelonan maailmancup minulle, ja jos kilpailu on kooltaan samanlainen kuin viime vuonna (mitä se on, ellei jopa hieman isompi) niin halli tulee olemaan täynnä ja viivästyksiä paljon. Toivottavasti he saavat pidettyä kilpailun kuitenkin jotenkin aikataulussa. 
- Olen nyt puolitoista vuotta kiertänyt naisten maailmancupeja, joista on kertynyt paljon kokemusta ja viime aikoina myös lisää itseluottamusta. Loukkasin selkäni viime viikolla, mutta jos se vain kestää pitkän lennon, uskon, että on luvassa hyvää miekkailua.
Maailmancup 2019-2020: Tallinna 215.

Torinon naisten floretin GP-kilpailussa perjantaina on Irene Enrightin kanssa kisaamassa 171 muuta miekkailijaa.

-----
Toni Flink

« Takaisin