Kalvan EM-kisoissa Serbiassa seitsemän suomalaismiekkailijaa

15.6.2018 Suomella on seitsemän miekkailijan edustus sunnuntaina käynnistyvissä miekkailun EM-kilpailuissa Serbian Novi Sadissa. Kaikki suomalaiset kisaavat kalvassa.

Kokenein kisakävijä on joukkueessa Niko Vuorinen, joka osallistuu nyt kymmenensiin aikuisten EM-kisoihin. Vuorinen on parhaimmillaan sijoittunut EM-kisoissa 2014 Strasbourgissa kymmenenneksi. 

Viime vuoden EM-kisoissa Georgian Tbilisissä Anna Salminen oli parhaana suomalaisnaisena 35:s ja Vuorinen parhaana suomalaismiehenä 50:s.

Miesten henkilökohtaiseen kilpailuun on ilmoittautunut nyt 104 miekkailijaa ja naisten 84. Joukkuekilpailuissa on mukana 20 (m) ja 17 (n) joukkuetta.

Miesten kisan korkeimmalle FIE-rankingissa rankatut miekkailijat ovat Ukrainan Bogdan Nikishin (29, Viron Nikolai Novosjolov (3), Sveitsin Max Heinzer (5) sekä Ranskan Rion joukkuekultamitalistit Daniel Jerent (6) ja Yannick Borel (7), joka on myös hallitseva mestari. Vuorinen on suomalaisista korkeimmalla FIE-rankingissa, sijalla 125.

Naisten rankingin kärkinimiä ovat unkarilainen olympiavoittaja Emese Szsz-Kovacs (1), Italian Mara Navarria (3), Ukrainan Olena Kryvytska ja Venäjän hallitseva mestari Tatiana Kolobova (5). Suomalaisista korkeimmalla FIE-rankingissa on Anna Salminen sijalla 147.

Suomalaisten ennakkotunnelmat

Michaela Kock, 6. EM-kisat
- Kisojen valmistautuminen on mennyt hyvin. SM-kisat viime kuussa antoi hyvän filliksen ja nyt jatkuu samanlainen miekkailu. Viimeiset viimeistelyt tehtiin keskiviikkona ja torstaina. 
- Odotoan kovatasoista miekkailua ja tavoitteena olisi 16 parhaan joukkoon pääseminen. Joukkuekisassa voimme yllättää, mutta koska koska meitä on vain kolme, on meidän kaikkien miekkailtava parastamme, että saisimme hyvän lopputuloksen. 

Inka Mikkilä, 2. EM-kisat
- Tärkeimpänä tavoitteena on saada kisakokemusta aikuisten ympyröistä. Tyytyväinen voin olla, jos saan muutaman hienon piston sekä voiton alkueristä. Suurimpana tähtäimenä on päästä erästä jatkoon ja päästä ottamaan pudotusotteluun kunnolla pataan joltain maailman kovimmista miekkailijoista. Kampoihin lähdetään pistämään niin kovaa kun ikinä irtoaa sekä henkilökohtaisessa että joukkuekilpailussa.

Anna Salminen, 4. EM-kisat
- Kovatasoisilta EM-kisoilta odotan hyviä ja laadukkaita matseja sekä hienoja onnistumisia. Novi Sadin kisat ovat minulle neljännet EM kisat aikuisten tasolla, joten ihan ensikertalainen en ole, mutten myöskään mikään kokenein konkari. Joukkuekisaa odotan myös innolla, sillä tämän vuoden naisjoukkue on lähes sama kuin viime vuonna, jolloin meillä oli todella toimiva ja innoittava joukkuehenki.

Jaakko Paavolainen, 2. EM-kisat
- Pitkän kauden jälkeen on taas kerran arvokisojen vuoro. Valmistautuminen on sujunut ongelmitta, kun vietimme viime viikon Haapsalun treenikeskuksessa yhdessä Viron, Ruotsin ja Venezuelan maajoukkueiden kanssa.
- Itselläni fiilis leirillä oli erittäin hyvä joten katsotaan nyt, miten skaboissa käy. Paikkana Novi Sad on tuttu, kun kaksi vuotta sitten siellä käytiin alle-20v EM-kisat, joissa sijoituin 16 parhaan joukkoon. 

Teemu Seeve, 4. EM-kisat
- Odotukset ovat vähän monitahoiset: toisaalta tällä tasolla ottelu on ollut kovin haastavaa kuluvalla kaudella, toisaalta tämä kausi on ollut osaltani verraten ehjä. Rutiini-ihmettä haetaan.

Topias Tauriainen​, 1. EM-kisat
- Odotuksena oman tason mukainen tulos. Viime viikon treenileiriltä jäi hyvä ja itsevarma fiilis.

Niko Vuorinen, 10. EM-kisat
- Edellinen viikko kului Viron miekkailutehtaalla alias Haapsalun treenikeskuksessa. Vaikka leiri olikin alunperin tarkoitettu pohjoimaiseksi leiriksi, myös Venezuelan joukkue löysi tiensä paikan päälle, mikä oli hienoa.
- Kisaoissa henkilökohtaisena odotuksena on tietysti lyödä edellinen ennätys muutaman vuoden takaa, eli 10. sija. Joukkueen osalta meillä on tullut hienoisia muutoksia, kun Topias nousi osaksi tiimiä. Uskon, että meillä on mainiot saumat parantaa edellisvuosien sijoituksia, miksei jopa edetä 8 parhaan joukkoon. 

EM-kisojen ohjelma
SU 17.6. Miehet henkilökohtainen kilpailu
MA 18.6. Naiset henkilökohtainen kilpailu
TI 20.6. Miehet joukkuekilpailu
KE 21.6. Naiset joukkuekilpailu

Suomen joukkue
Naiset: Michaela Kock, Inka Mikkilä, Anna Salminen
Miehet: Jaakko Paavolainen, Teemu Seeve, Topias Tauriainen​, Niko Vuorinen 
Joukkuejohtaja: András Toth

Lisäksi suomalaisväriä EM-kilpailuissa tarjoilee Peter Grönholm, joka on nimetty FIE:n toimesta tuomariksi.

----
Toni Flink

« Takaisin