Kalpamiesten hyvät otteet eivät riittäneet voittoon Ukrainaa vastaan

12.12.2022 Suomen miesten kolmen miehen kalpajoukkue osoitti sitkeyttään sunnuntaina Vancouverissa käydyssä maailmancupin joukkuekilpailussa. Maailman kärkijoukkueisiin kuuluva Ukraina otti kuitenkin avauskierroksella voiton Niko Vuorisen, Jaakko Paavolaisen ja Väinö Paavolaisen joukkueesta 45-38. Näin Suomi ei päässyt 16-kaavioon katko-otteluihin. Loppusijoitukseksi merkittiin rankingin mukainen 25.

Ukrainalla oli riveissään mm. Tokion pronssimitalisti Igor Reizlin (FIE ranking 10) ja lauantaina henkilökohtaisessa kisassa kuudenneksi sijoittunut Volodymyr Stankevych (FIE ranking 13).

Ukraina putosi yllättäen 16-kierroksella jatkosta Kiinalle ja sijoittui yhdeksänneksi. Kisan voittoon miekkaili Ranska voitettuaan finaalissa Italian 45-34. Japani oli kolmas ja neljänneksi sijoittui yllättäjä, viidenneksitoista rankattu Israel. Japani voitti Israelin niukasti 45-41.

Niko Vuorinen:

- Joukkuearvonnan kanssa saatiin jälleen kovista kovinta vastaan, nimittäin Ukraina. Oteltiin keväällä Saksan maailmancupissa myös Ukrainan kanssa tiukka matsi, mutta tällä kertaa Ukraina oli saanut takaisin täyden A-joukkueensa eli Reyzlin ja Stankevich olivat jälleen pelissä, toisin kuin aiemmin.

- Matsi oli eloonjäämiskamppailua alusta loppuun. Kuitenkaan missään vaiheessa Ukraina ei saanut toivomaansa repäisyä aikaiseksi, ja onnistuin palauttamaan meidät takaisin otteluun viidennessä osaottelussa tykittämällä +5. Sen jälkeen Jaakko ja Väinö pitivät pelin lähes nollilla. 

- Vasta toiseksi viimeisessä osaottelussa, kahden minuutin vääntämisen jälkeen, Stankevich onnistui nipin napin välttämään Jaakon erinomaisen flessin, minkä vuoksi jouduin aloittamaan viimeisen osaottelun Reyzliniä vastaan kuuden, eikä neljän pisteen erolla.

- Hyvin sain omia alkuun, mutta kuuteen pisteeseen ei rahkeet riittäneet. Reyzlin kuitenkin oli vastikään maailmanlistan ykkönen.

Seuraava maailmancupin osakilpailu miekkaillaan Dohassa 27.-29. tammikuuta.

--

Toni Flink
 

« Takaisin