Naisten kalvan SM-kilpailuissa Habda voitti kolme mitalia neljästä; miesten mestaruus Turkuun. Kalpamiekkailun vuoden 2017 suomenmestarit ovat Anna Salminen ja Teemu Seeve

20.5.2017 Hopeamitalistit Ilona Syvälä (HABDA) ja Dennis Bade (KyIF/UR33). Pronssimitalistit Jaakko ja Väinö Paavolainen (HFM) sekä Sara Salminen (HABDA) ja Laura Salminen (HN5-ott)

Helsingin Miekkailijat ja Espoon Miekkailijat järjestivät kalvan ja säilän suomenmestaruuskilpailut lauantaina 20.5. Leppävaaran urheiluhallilla.  Kalpakisaan oli ennakkoon ilmoittautunut 37 naista ja 54 miestä. Nais- (10 ilmoittautunutta) ja miesseniorien (18 ilmoittautunutta) lisäksi säilässä järjestettiin myös alle 17-vuotiaiden tyttöjen (kuusi ilmoittautunutta)  ja poikien (kuusi ilmoittautunutta) kilpailut.

Miesten suomenmestaruuksista kisaamassa ei tänä vuonna ollut Suomen ykkösrankattu kalpamiekkailija Niko Vuorinen, joka on tällä hetkellä Yhdysvalloissa harjoitusleirillä valmistautumassa ensi viikonlopun maailmancupin osakilpailuun Bogotassa Kolumbiassa. Lisäksi hallitseva suomenmestari Kasper Roslander ei polvileikkauksesta toipumisen vuoksi voinut tänä vuonna osallistua.

Näin ollen kilpailun ennakkosuosikkeihin kuuluivat maajoukkuemiekkailijat Alexander Lahtinen ja Jaakko Paavolainen Helsingin miekkailijoista, Habdan Tatu Nuotio sekä KyIF/UR33-seuraa edustava Dennis Bade. Alexander Lahtinen on aikaisemmin voittanut jo kolme ja Dennis Bade kaksi henkilökohtaista aikuisten suomenmestaruutta kalvalla.

Alexander Lahtisen kilpailut päättyivät 8 parhaan cup-kierroksella, kuin Turun miekkailijoita edustava, mutta jo pitkään Helsingissä harjoitellut Teemu Seeve voitti miekkailijoiden välisen uloslyöntiottelun. Semifinaaleihin Seeven lisäksi selvisivät Jaakko Paavolainen, tämän vielä juniori-ikäinen veli Väinö sekä Dennis Bade, joka 8-cupissa pudotti Habdan Tatu Nuotion.

Semifinaaliottelussa Paavolaisen veljekset jätettiin pronssimitaleille ja finaaliin etenivät Bade ja Seeve. Finaalissa Teemu Seeve löi Dennis Baden numeroin 15–13 ja voitti ensimmäisen henkilökohtaisen suomenmestaruutensa.

Naisten kilpailn kilpailun selkeimmät ennakkosuosikit löytyivät Habdaan riveistä: hallitsevasta suomenmestarista Ilona Syvälästä sekä Anna Salmisesta.  Habdan selkeimmiksi haastajiksi nousivat ennakkoasetelmissa Kalpaveljien Suvi Lehtonen ja Ylioppilasmiekkailjoiden Hilla Hämäläinen.  Helsingin Miekkailijoita edustavat edellisen vuoden hopemitalisti Catharina ja pronssimitalisti Michaela Kock eivät tänä vuonna osallistuneet kilpailuun.

Habdan miekkailijat etenivätkin vakuuttavasti semifinaaliin, jonne Ilona Syvälän ja Anna Salmisen lisäksi pääsi myös Annan nuorempi sisko Sara. Viimeinen semifinaalipaikka meni päälajainaan nykyaikaisessa viisiottelussa kilpaileva Laura Salminen (Helsingin nykyaikaiset 5-ottelijat). Ennakkosuosikit kestivät paineet semifinaaleissa ja Syvälä ja Salminen etenivät finaaleihin.   Finaalissa Anna Salminen voitti vakuuttavalla esityksellä viime vuoden suomenmestarin numeroin 15–8 ja voitti ensimmäisen suomenmestaruutensa. Salmisella oli entuudestaan jo kolme henkilökohtaista suomenmestaruuspronssia ja kaksi -hopeaa ja nyt 22-vuotias miekkailija eteni ensimmäistä kertaa suomenmestaruuskilpailujen semifinaalivaiheeseen jo 16 vuotiaana.