Kalpamiekkailun Suomen mestaruuskisoissa valta vaihtui: Habdan Ilona Syvälä ja Kasper Roslander taistelivat mestareiksi

14.5.2016 Molemmille mestaruus oli ensimmäinen aikuisten sarjassa

Miesten sarjassa osallistujia oli 52 ja naisten sarjassa 41 lähes kaikista Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton alaisista seuroista. Mukana olivat kaikki Suomen parhaat kalpamiekkailijat ja taistelu mitaleista oli kovatasoinen. Kilpailun järjesti miekkailuseura Habda ja se pidettiin Viikin Latokartanon urheiluhallissa.

Miesten sarjassa Suomen mestaruuden vei helsinkiläisen Habdan Kasper Roslander voittamalla Niko Vuorisen 7-2. 24-vuotias Kasper Roslander on aiemmin ollut SM-mitaleilla 3 kertaa, mutta kirkkain mitali on puuttunut vielä ennen tätä. 16 vuotta miekkailua harrastaneelle Kasper Roslanderille mestaruus maistui. Jaetulle kolmannelle tilalle sijoittuivat Habdan Valter Mickwitz ja Miekkamiesten Antti Kerminen.

Naisten sarjan Suomen mestaruuden voitti Habdan Ilona Syvälä 15-11. Vasta 20-vuotias Ilona Syvälä ei aiemmin ole sijoittunut aikuisten SM-mitaleille ja tänään tuli kerta heitolla mestaruus. Miekkailua hän on harrastanut 10 vuotta. Helsingin miekkailijoiden Catharina Kock sai hopeaa. Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Habdan Anna Salminen ja Helsingin Miekkailijoiden Michaela Kock.

Molempien mestareiden valmentajana toimii unkarilainen András Tóth, nämä Suomen mestaruudet olivat valmentajan ensimmäisiä eli hän sai jättipotin.