Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu Budapestissä

4.3.2020 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Unkarin Budapestissä, jossa Suomen edustaa seitsemän miekkailijan joukkue. Taistelu FIE-pisteistä käy kuumaa. Tokion olympiaranking upeutuu 4.4. jonka jälkeen selvää Tokion suorat paikat sekä edustajat Madridin Euroopan karsintakilpailuun 18.-19.4.

Budapestin kisat kulkevat miesten osalta Győző Kulcsárin muistokilpailuna ja naisten osalta József Sákovicsin muistokilpailuna. Sákovics voitti yhden kolmesta olympiamitalistaan Helsingin olympialaisissa 1952, floretin joukkuepronssia. Kulcsár oli puolestaan nelinkertainen olympiavoittaja 1964-1972 välisen aikana.

Miesten edustusjoukkomme muodostavat Gunnar Gräsbeck HABDA, Tatu Nuotio HABDA, Topias Tauriainen EM, Niko Vuorinen HFM ja naisten ryhmän Anna Salminen HABDA, Ilona Syvälä HABDA, Anna Vuorinen HFM.

Kisaan on ilmoittautunut 302 miestä ja 264 naista. Miesten karsinta käydään tällä kertaa Ludovika Arenassa kisattavassa tapahtumassa perjantaina ja naisten lauantaina. Finaalipäivä kisataan 64 miekkailijan kesken sunnuntaina kummassakin sarjassa.

Suomalaisten ennakkoajatuksia viikonlopusta ja siihen valmistautumisesta:

Gunnar Gräsbeck HABDA
- Viimeistä lukukautta suoritan opinnoissa, joten miekkailu on jäänyt vähemmälle. Olen kuitenkin treeneissä melko kovalla sykeellä vetänyt matseja ja hyvällä suorituksella. Eiköhän sitä sitten kisastartissakin löydy motivaatiota vetää hyviä matseja maailman kovimpia kundeja vastaan. 
Kauden aiemmat maailmancupit: Heideheim 236.

Tatu Nuotio HABDA
- Kisoihin valmistautuminen on näin kulkutautien aikakautena käsittänyt tavanomaista treenaamista ja aktiivista terveenä pysymistä. Myös miekkailukisoihin voi suhtautua eräänlaisena hygienian muotona. Yli kolmensadan miekkailijan pakkautuessa kilpailemaan Ludovika Arenalle on käsien lisäksi myös miekkailutekniikan oltava puhdasta. Ja vaikka miekkailumaski ei kenties pidäkään mikroskooppisia terveyden vastustajia loitolla aivan hengitysmaskien tavoin, on miekkailuvastustajien torjumista varten ihan omat välineensä.
- Viimeksi Budapestissa kisatessani tein urani tähän asti kirkkaimman tuloksen sijoittumalla MM-kisojen 58:ksi. 64-joukkoon olisi hienoa päästä tälläkin kertaa, mutta minimitavoitteeni asetan ranking-teknisistä syistä kierrosta aiemmaksi 96-joukkoon. Sen, miten hyvin miekkailu perjantaina kulkee, näkee vasta astuessaan alueelle. Teen joka tapauksessa parhaani nitistääkseni vastustajani, niin kuin huolellinen käsienpesu nitistää inhottavat basillit ja viheliäiset virukset.
Kauden aiemmat maailmancupit: Heideheim 171.

Topias Tauriainen EM
- Valmistautuminen täällä Budapestissä on sujunut hyvin. Loppuun kaksi päivää palautumista Unkarissa. Jos palaudun hyvin ja miekkailu jatkuu hyvällä tasolla, on mainiot mahdollisuudet tuloksiin.
Kauden aiemmat maailmancupit: Bern 155.

Niko Vuorinen HFM
- Vancouverin kisareissusta antibioottikuurin päätteeksi toivuttuani jatkuikin heti tiukka arki. Alla monta hyvää treeniä ja yksi leirikin jälleen Tatassa. Oli muuten sen verran tiukka setti, että koko kroppaa särki viikonlopun ajan. Huomaa, että Kanadan-sairastelu painoi pohjalla.
- Yhdessä treeneistä sain kuitenkin lempinimen "A Finn Terminator" seurauksena otteluvoittoputkesta, joten tatsi tuntuisi kaikesta huolimatta olevan kohdillaan. Kotikisoihin on myös erityisen mukava mennä, vaikka kisapaikka vaihtuikin tänä vuonna kaupungin laitamille.
Kauden aiemmat maailmancupit: Vancouver 60., Doha 38., Heideheim 29. ja Bern 43.

Anna Salminen HABDA
- Otin pienen varaslähdön Budapestiin ja osallistuin alkuviikosta treenileirille yhden unkarilaisen seuran harjoitussalilla. Mukava päästä vähän kansainvälisyyden makuun jo ennen kisoja, joilta odotan jälleen kerran hyviä matseja ja maukasta menestymistä.
Kauden aiemmat maailmancupit: Barcelona 121. ja Tallinna 102.

Ilona Syvälä HABDA
- Kiva päästä kilpailemaan Budapestiin, taas kova kisa tiedossa. Valmistautuminen on sujunut hyvin. Viikolla ohjelmassa oli muutamat treenit ja opari, sitten suuntasimmekin jo kohti Unkaria.
Kauden aiemmat maailmancupit: Barcelona 144. ja Tallinna 224.

Anna Vuorinen HFM
- Valmistautuminen tapahtui täällä Unkarissa ruotsalaisten kanssa leireillessä ja lauantaina sitten kisaillaan.
Kauden aiemmat maailmancupit: Barcelona 251. ja Tallinna 215.

----

Toni Flink
 

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin