Kalpakymmenikkömme mukana Budapestin maailmancupissa

4.3.2022 "Tämän kaiken keskellä on vain yritettävä pitää pää kylmänä ja sydän lämpimänä - eli keskityttävä käsillä olevaan hetkeen koettaen kuitenkin auttaa tilanteesta kärsiviä omien kykyjensä ja resurssiensa mukaan."

Suomesta osallistuu peräti kymmenen miekkailijan suuruinen joukkue kalpamiekkailun maailmancupin GP-osakilpailuun Unkarin Budapestissa viikonloppuna.

Miesten karsintakilpailuun osallistuvat perjantaina Gunnar Gräsbeck (HABDA), Julius Jutila (HABDA), Jaakko Paavolainen (HFM), Väinö Paavolainen (HFM), Topias Tauriainen (EM) sekä Niko Vuorinen (HFM).

Naisten karsinnassa ovat mukana lauantaina Anna Salminen (HABDA), Anni Vornanen (MM), Anna Vuorinen (HFM) sekä Suvi Lehtonen (KAVE)

64-kaavio miekkaillaan molemmissa sarjoissa sunnuntaina.

Miehissä mukana on 273 miekkailijaa ja naisissa 222.

Tässä suomalaisten ennakkotunnelmia

Gunnar Gräsbeck (HABDA):
- Menen Budapestiin hyvin ennakkotunnelmin. Kyseessä on suosikkikisani suosikkikaupungissani. Lisäksi olen Bernin jälkeen seurannut valmentajani johdolla melko rajua dieettiä (tipuitin 9 kg 12 viikossa), joten olen kysymättäkin paremmassa kunnossa kuin viimeksi.

Julius Jutila (HABDA):
- Odotan innolla päästä kisaamaan Budapestissa, sillä edellisestä ulkomaan kisasta on minulla kulunut melkein vuosi. Valmistautuminen on sujunut hyvin varusmiespalveluksen tuomasta lisärasituksesta huolimatta.
-  Kyseessä on ensimmäinen kerta miesten maailmancup-kilpailussa, joten päätavoitteena on kerätä ensikohtaista kokemusta maailman kärkimiekkailijoiden todelliseen tasoon.

Niko Vuorinen (HFM):
- Heti alkuun sanon, että FIE:n tapa hännystellä venäläisiä on uskomaton. Ukrainan väkivaltaa ei tuomita, venäläisten miekkailijoiden poissulkemisesta ei tiedoteta, puheenjohtaja on sanktiolistalla, mutta Pohjoismaita lukuun ottamatta vallitsee radiohiljaisuus asian suhteen. 
- Hävettää melkeinpä miekkailla. Särkee sydäntä katsella rintamapäivityksiä ukrainalaisilta miekkailukavereilta, kun nyt joka ukon pitäisi olla Budapestin GP:ssä.
- Mitä itse kisaan tulee, olin pari viikkoa kuntouttamassa selkääni Dohan jälkeen. Edellisviikon treenit sujuivat tosin ihan hyvin. Viikonloppua kohti.

Jaakko Paavolainen (HFM):
- Budapestiin on aina mukava lähteä tähän aikaan vuodesta, sillä Suomen ainutlaatuinen kylmä ja hyinen ilmasto saa jo vähemmästäkin pään sekaisin. Kisana Budapest on yksi vaikeimmista, (250+ osallistujaa) joten se on varmaa  että helpolla ei tulla pääsemään. Onneksi tällä kertaa tiimillä on mukana pätevät taustajoukot.

Suvi Lehtonen (KAVE):
- Aika sekavissa tunnelmissa on mennyt tähän kisaan valmistautuminen. Päässä pyörii Ukrainan tilanne, ja moneen kertaan mietimme valmentajani Ivanin kanssa, uskallammeko enää edes lähteä koko kisaan. Mutta sinne nyt kuitenkin menemme, laukut on pakattu. 
- Yritetään nyt pysyä toiveikkaana maailmantilanteen suhteen, ja vaikka kisa tuntuu jotenkin pieneltä jutulta kaiken tämän rinnalla, tietysti siihenkin panostetaan täysillä.

Anni Vornanen (MM):
- Siirryin suoraan Barcelonan maailmancupin jälkeen treenaamaan Pariisiin. Muutamassa viikossa ei tietystikään tehdä vielä ihmeitä, mutta treenit ovat olleet todella antoisia. On myös ollut hienoa voida keskittyä pelkästään miekkailuun viimeisen kuukauden ajan.
- Ukrainan hirvittävä tilanne on kuitenkin lähes koko ajan mielessä, minkä vuoksi kisoihin valmistautuminen on tuntunut erilaiselta kuin yleensä. Tämän kaiken keskellä on vain yritettävä pitää pää kylmänä ja sydän lämpimänä - eli keskityttävä käsillä olevaan hetkeen koettaen kuitenkin auttaa tilanteesta kärsiviä omien kykyjensä ja resurssiensa mukaan.

Anna Salminen (HABDA):
- Kausi on tähän mennessä ollut loukkaantumisten ja sairastelujen värittämä, joten tällä hetkellä iloitsen vain siitä, että pääsen ylipäätään kisaamaan. Tavoitteet ovat senkin takia hyvin maltilliset.

----
Toni Flink
 

Lue lisää kisasta >

 

« Takaisin