Kalpajoukkue jäi avauskierrokselle Pariisissa

22.5.2016 Suomen miesten kalpamiekkailujoukkueen (Niko Vuorinen, Teemu Seeve ja Jaakko Paavolainen) ottelut jäivät harmittavasti yhteen Pariisin Maailmancupissa. USA löi Suomen 27-45 ja näin ei asiaa 16 parhaan joukkoon ja sitä kautta usempiin otteluihin sijoitusotteluiden myötä jäi haaveeksi

Suomalaiset aloittivat hyvin ja olivat vielä tasatilanteessa 23-23, kun Seeveä lukuunottamatta miehet olivat kaikki oteleet kahdesti. Tämän jälkeen Yeisser Ramirez ja Jason Pryor ottivat selkeät voitot Seevestä ja Niko Vuorinen joutui vielä lopuksi Ramirezin lyömäksi.

Vuorisen ottelut menivät joukkuekilpailussa 7-17, Seeven 11-21 ja joukkueen kuopuksen Jaakko Paavolaisen voitokkaasti 9-7.

Voitolla USA eteni rankingin kärkimaata Ranskaa vastaan.

- Siihen nähden, että olimme matkassa uudella kokoonpanolla, pysyimme hyvin vauhdissa mukana. Jaakko hoiti tonttinsa erittäin hyvin ensikertalaisena. Puoliväliin asti matsi oli hyvä, mutta keskellä tuli kriittinen notkahdus USA:n olympiaedustajan Jason Pryorin saatua viisi pistoa putkeen, Niko Vuorinen paketoi päivän kisaa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa ei menestystä suomalaisille myöskään suuremmin suotu. Niko Vuorinen oli 79., Teemu Seeve 107. ja Jaakko Paavolainen 208.

Alkuerissä Vuorinen ja Seeve voittivat neljä kuudesta ottelustaan päästen karsintacupin avauskierrokselle. Paavolainen sen sijaan jäi voitoitta ja hän karsiutui heti jatkosta.

Karsintacupin 1. kierroksella Vuorinen kukisti Sveitsin Lucas Malcottin 15-10, mutta toisella kierroksella tuli tappio Saksan Fabian Herzbergille 10-15.

Ranskan Quentin Lucani oli puolestaan niukasti Teemu Seeveä parempi 13-15. Alkuerissä Seeve löi vielä ranskalaisen 5-2.

Kisan voitoon miekkaili isäntämaa Ranskan Gauthier Grumier, joka kukisti finaalissa Venäjän Pavel Sukhovin. Pronssia miekkailivat Unkarin Geza Imre ja Ranskan Daniel Jerent.

-----
Toni Flink

« Takaisin