Kahdeksan suomalaista mukana Budapestissa kalpamiekkailun maailmancupissa

22.3.2018 Kalpamiekkailun maailmancup jatkuu loppuviikosta Unkarin Budapestin GP-kilpailulla, jossa Suomella on mukana neljä naista ja neljä miestä. Kisat käydään MOM Sports Hallissa.

Miehistä Suomea ovat edustamassa Gunnar Gräsbeck (FIE ranking 552), Tatu Nuotio (729), Jaakko Paavolainen (233)sekä Niko Vuorinen (95). Naisten edustajat ovat Catharina Kock (391), Michaela Kock (336), Anna Salminen (123) sekä Sofia Tauriainen (408). Joukkueenjohtajana toimii Andras Toth.

Miesten alkukilpailu miekkaillaan perjantaina ja naisten lauantaina. Sunnuntaina kisaa jatkavat molemmissa sarjoissa 64 parasta. Miehiin on ilmoittautunut 287 miekkailijaa ja naisiin 228. Miesten kilpailu on Imre Vassin ja naisten Jozsef Sakovicsin muistokilpailu.

Suomalaisten ennakkotunnelmia Budapestin kisan alla:

Niko Vuorinen:
- Kausi on ollut vähän katkonainen. Nilkkavamman jälkeen loukkasin ottelussa ranteeni, siitä taas toivuttuani tarkoituksena oli lähteä leirille Tataan. Onnistuin kuitenkin hankkimaan jonkun kuumetaudin juuri lähtöä ennen, joten leiri jäi väliin. Voisi jopa sanoa, että ei ole mennyt ihan putkeen. Toisaalta eipä ole paineitakaan nyt Budapestin suhteen, kaikki on kotiinpäin.

Gunnar Gräsbeck
- Keskiviikkona oloni oli hieman kipeä: nenä tukossa ja kurkku kipeänä. Pidän sen takia realistisen ja neutraalin asenteen kisaa kohtaan. Satelliittikisoissa olen ainakin alkuerät vetänyt hyvin, joten itseluottamus on kunnossa. Kunhan olo tästä paranee, niin olen valmis sotimaan.

Tatu Nuotio:
- Viime viikonloppuna tuli haettua Kupittaalta selittämätön senioriuran ensimmäinen alkuerissä putoaminen alle, joten suunta on nyt ylöspäin. Ai kuinka ylös? Ihan ylös tietysti, mutta matkan varreltakin löytyy hyviä kiintopisteitä, kuten jo 96-joukossa ottajiansa odottavat FIE-pisteet.

Anna Salminen:
- Budapestin GP on vasta toinen kilpailu syksyn loukkaantumisen jälkeen, joten tavoitteena on saada miekkailu sujumaan ja päästä takaisin omalle kisatasolleni.

Catharina Kock:
- Hyvä fiilis tulevan kisan suhteen. Kupittaan kisassa pääsin hyvin viime viikonloppuna kisafiilikseen ja pitää pyrkiä siihen, että löydän samanlaisen fiiliksen Budapestissä. Tavoitteena on päästä miekkailemaan toiselle päivälle, joten sitä lähetään hakemaan.

Sofia Tauriainen:
- Lähden innolla Budapestiin, meillä on tosi kiva joukkue lähdössä Suomesta ja odotan hauskaa matkaa. Hyvä fiilis on tuntunut myös viime viikkojen miekkailussa, on ollut todella kivaa ja tuntuma terään sekä liikkeeseen on tosi hyvä. Vähän vähäiseksi on kuitenkin jäänyt viime viikkojen harjoitusmäärä sairastelun ja pikku loukkaantumisen myötä. Nyt kuitenkin nilkka on jo täysin kivuton myös urheillessa. Ja toisaalta miekkailunnälkä on tässä vain kasvanut.

Michaela Kock:
- Lähden kisaan hyvin fiiliksin. Tämän viikon treenit sujuivat hyvin, pientä hienosäätöä vain ennen kisaa. Viime viikonloppu Kupittaalla antoi hyvän vireen tähän kisaan.

Jaakko Paavolainen:
- Valmistautuminen kisaa varten on mielestäni mennyt hyvin. Kävin alkukuusta tutulla Unkarin maajoukkueleirillä Tatassa. Rankan leirin jälkeen fiilis miekkailuun on mielestäni selkeästi parantunut. Nyt sitten katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittävät.

----

Lue lisää kisasta >

« Takaisin