Kahdeksan miekkailijan joukkue EM-Toruniin

20.6.2016 Suomi osallistuu miekkailun EM-kilpailuihin Puolan Torunissa 21.-25.6. neljän urheilijan kalpajoukkueilla kummassakin sarjassa. Henkilökohtaisten kilpailun lisäksi Suomi osallistuu joukkuekilpailuihin

Naiset kalpajoukkue: Catharina Kock, Michaela Kock, Suvi Lehtonen, Anna Salminen.
Miehet kalpajoukkue: Alexander Lahtinen, Kasper Roslander, Teemu Seeve, Niko Vuorinen

Joukkuejohtajana toimii András Tóth.

Miesten henkilökohtainen kilpailu käydään Arena Torunissa tiistaina 21.6. ja naisten keskiviikkona 22.6. Miesten joukkuekilpailu on ohjelmassa perjantaina 24.6. ja naisten joukkuekilpailu 25.6.

Urheilijoiden ajatuksia ennen EM-kisoja:

Catharina Kock

- Hyvällä fiiliksellä lähden kisoihin. Hyvä miekkailufiilis ja odotan innolla kisapäiviä! 
- Viime vuonna miekkailin parhaan kilpailutulokseni juuri EM-kisoissa sijoittuen 23:nneksi. Viime vuonna kilpailuista jäi todella hyvä fiilis mutta samalla myös vähän hampaankoloon. Tänä vuonna toivon miekkailevani vielä paremmin.
- Henkilökohtaisessa- sekä joukkuekilpailussa tavoitteeni on parantaa tuloksia edellisvuodesta. 16 joukkoon miekkaileminen on erittäin mahdollista molemmissa kilpailuissa. Meillä on hyvä joukkue ja hyvänä päivänä voimme tehdä hyviä tuloksia. 

Suvi Lehtonen

- EM-kisa on yksi maailman kovatasoisimmista kilpailuista, ja alkueristä asti saa miekkailla itseään säästelemättä. Itse lähden kisaan aika avoimin mielin. Tämänhetkistä kisakuntoa voi vain arvuutella huonon kevätkauden jälkeen, vaikka leirillä pari viikkoa takaperin vaikutti jo ihan lupaavalta. 
- Suomella on sekä miehissä että naisissa vahvat joukkueet. Henkilökohtaisessa ja joukkuekisassa toivottavasti nähdään tasaisen hyvä suoritus kaikilta. Varmasti sieltä joku ponnistaa aika korkealle sijalle tänäkin vuonna, jos kaikki menee nappiin.

Michaela Kock

- Lähden kisoihin hyvillä fiiliksillä. Viimeinen treeni Suomessa ennen kisaa tuntui hyvältä. 
- EM-kisat ovat aina yhtä mukava kokemus. Iso kisa tuo enemmän tsemppi fiilistä tehdä hyviä tuloksia.
- Minulla on hyvä treenikausi takana, joten uskon että pystyn savuttamaan hyviä tuloksia näissä EM kisoissa. Joukkueemme on vielä nuori, mutta olemme näyttäneet että voimme painostaa isompia miekkailumaita. Uskon pystyvämme saavuttamaan tällä joukkueella hyviä tuloksia.

Anna Salminen

- Hyvin mielin lähdössä EM-kisoihin. Olen ollut jo hetken Puolassa EM-kisoja valmistavalla leirillä. Täällä on paljon todella hyviä miekkailijoita, joita vastaan on hienoa päästä ottelemaan ennen kisoja. 
- Minulla on nyt vasta toiset aikuisten EM-kisat kyseessä, joten aiempaa kokemusta on vähän. 
- Uskon, että meidän koko joukkueella on hyvät mahdollisuudet pärjätä sekä yksilö- että joukkuekisassa. 

Alexander Lahtinen

- Hyvillä miellillä lähdetään kisaamaan. Oli hyvä valmistautumisleiri juuri hetki sitten täällä Puolassa. Eipähän ole tarvinnut vaihtaa rahoja, kun tänne viikon tauon jälkeen palasi.

Teemu Seeve

- Hyvin mielin lähdetään kisoihin. Tähän asti kahdet EM-kisat takana. Toistaiseksi tulokset näissä kisoissa ollut vähän alavireiset omalla kohdalla, mutta lähdetään siitä parantamaan
- Henkilökohtaisessa kisassa kaikilla on mahdollisuudet tehdä hyvä tulos. Joukkuekisa on siinä mielessä kauden mielenkiintoisin, koska toisin kuin maailmankupeissa, jokainen sijoitus otellaan lähes joka tapauksessa, ja pääsemme näyttämään tasomme muitakin kuin maailman top 8 maita vastaan, jolloin odotukset voidaan luonnollisesti nostaa korkealle.

Niko Vuorinen

- Mieli on korkealla, kuten aina (arvo)kisoihin lähtiessä. Alla on pitkä ja korkeatasoinen treenileiri - mukana pari Lontoon olympiamitalistia sekä maailmanmestaria - joten mestaruustason matseihin pääsi orientoitumaan.
- Euroopan kisoista edellisvuodelta on 5. sija ja sitä edeltävältä vuodelta 10. sija varsinaisista EM-kisoista. Tätä edeltävänä vuonna sijoituin 17., joten kokemusta alkaa olla reippaasti. EM-kisa on siitä erikoinen kilpailu, että se otellaan alusta loppuun saman päivän aikana, toisin kuin MC- tai MM-kisat; tämä lyhentää taukoja otteluiden välissä ja tekee kisasta intensiivisemmän.
- EM-kisa on kaikista miekkailukisoista kovin, sillä Eurooppa on hallitseva maanosa lajissa. Näin ollen henkilökohtainen kisa on myös kaikista kovin henkilökohtainen kisa. Edeltävien tulosten valossa ei kuitenkaan ole syytä antaa asian häiritä, vaan pistää tuulemaan. Pidän mahdollisuuksiani hyvinä.  Joukkuekisasta Suomen tiimi on onnistunut leikkaamaan hyviä päänahkoja edeltävinä vuosina, mutta paikkaa puolivälieriin ei ole vielä irronnut. Koska rankingimme on sen verran matala, että saamme aikaisessa vaiheessa vastaamme Ranskan, Sveitsin tai Italian, vaatii puolivälierä- tai parempi sijoitus erinomaista päivää kaikilta joukkueenjäseniltä.

Kasper Roslander

- ( ei kommentteja)

EM-kilpailujen nettisivut >
Lue lisää >

-----
Toni Flink

« Takaisin