Jatko-ottelut jäivät suomalaismiekkailijoilla haaveeksi Vancouverissa

17.2.2018 Suomalaismiehiä ei nähdä kalpamiekkailun maailmancupin jatko-otteluissa Vancouverissa lauantaina. Molemmat suomalaiset, Niko Vuorinen ja Jaakko Paavolainen, pääsivät jatkoon alkueristä, mutta kahdelta pudotuskierrokselta ei kumpikaan selvinnyt 64-cupiin

Niko Vuorisen loppusijoitus oli 89:s ja Jaakko Paavolaisen 128:s.

Vuorinen voitti alkuerässään kolme ottelua ja hävisi kolme. Alkuerien jälkeen Vuorinen kohtasi belgialaisen Francois Xavier Ferotin, jonka suomalainen voittikin 15-11. Paikasta 64-kaavioon oteltaessa espanjalainen Manuel Bargues oli Vuorista parempi 15-12.
- Paluu loukkaantumisen jälkeen ei tule helposti, etenkään jos miekailee surkeasti. Miekkailuni oli hidasta ja epätarkkaa. Annoin etenkin espanjalaiselle liian helppoja tempoja, Vuorinen kommentoi.

Paavolainen taisteli komeasti jatkoon alkueristä, vaikka hävisikin kolme ensimmäistä otteluaan. Voitot belgialaisesta, puolalaisesta ja sveitsiläisestä vastustajasta nostivat miehen jatko-otteluihin. Niiden avauskierroksella Paavolainen kuitenkin hävisi kiinalaiselle Chenyang Jiangille 11-15.
- Alkuerät alkoivat aika rankalla ottelulla. Loukkaantumisen tuoma tauko näkyi erän alussa todella selvästi, kun hävisin ensimmäiset ottelut selvin lukemin. Kun otteluita oli enää kolme jäljellä ja tulokseni siinä vaiheessa 0/3 -8 indeksillä tajusin, että nyt ainoa tapa päästä jatkoon oli voittaa viimeiset kolme ottelua. Näin sitten onneksi kävi.
- Cupeissa vastaan astui kiinalainen kaveri. Matsi oli tasainen mutta kaveri sai kuitenkin johdon ja en päässyt sitä kirimään enää kiinni. Kupittaalla sitten uudestaan, Paavolainen totesi.

---
Toni Flink

Photo by Manky/Bizzi

Lisää kisasta >

 

« Takaisin