Jaakko Paavolainen sijoittui upeasti U20 EM-kisan 13. sijalle Serbiassa

6.3.2016 Pudotusottelussa Paavolainen voitti Saksan Rico Braunin, joka on kv. rankingin 9. ja voitti U17 EM-kultaa 2014

Novi Sadin EM-kilpailut jatkuivat U20 kalpasarjoilla. Helsingin Miekkailijoiden 19-vuotias Jaakko Paavolainen miekkaili alkuerässä neljä voittoa kuudesta ja eteni hienosti suoraan 64 parhaan miekkailijan pudotuskierrokselle. 

Toisella pudotuskierroksella Paavolainen voitti Saksan Rico Braunin, joka voitti U17 EM-kultaa 2014 ja on tällä hetkellä kv. U20 rankingin 9.
Seuraavalla kierroksella vastassa oli toinen saksalainen. Samuel Unterhauserin hyökkäävä tyyli oli murskaavan tehokas, mutta Paavolainen onnistui usean otteeseen tasoittamaan tilanteen. Lopulta tasainen ottelu kirjattiin saksaliselle 15-13 ja hän eteni kisan mitaliotteluihin saakka.

Tulos on viimeistä juniorikauttaan miekkailevan Paavolaisen toistaiseksi paras tulos. ”Olen ylpeä Jaakon tuloksesta tänään, parasta näkemääni hänen miekkailuaan”, iloitsi joukkuejohtaja András Tóth.

Paavolainen itse kommentoi päivän kisaa näin:
”Hävisin selvästi päivän ensimmäisen otteluni, mutta onnistuin kokoamaan itseni ja vaikean alun jälkeen olen oikein tyytyväinen tulokseen.  Varsinkin Braunin voittaminen oli ihana revanssi sillä hävisin hänelle ihan pystyyn Riikan MC-kisassa kuukausi sitten.  Minulla oli mahdollisuus päästä 8-joukkoon mutta Unterhauser oli parempi ottelun viimeisellä minuutilla. Edessä on vielä U20 MM-kilpailut huhtikuussa Ranskassa”.  

Suomalaisten loppusijoitukset EM U20 kalpa pojat

13. Jaakko Paavolainen FIN
89. Rufus Panelius FIN
102. Oliver Mattsson FIN
111. Ellis Saavalainen FIN
111 os.

« Takaisin