Jaakko Paavolainen komeasti kymmenenneksi Euroopan kisojen miekkailussa

27.6.2023 Jaakko Paavolainen otteli komeasti kymmenenneksi Euroopan kisojen miesten kalpamiekkailussa tiistaina Puolan Krakovassa

Kuva Olympiakomitea​

 

 

 

 

 

 

 

Myös Akseli Heinämaa (22.) ja Topias Tauraiainen selviytyivät 32-kaavioon. Mukana oli 96 miekkailijaa.

Alkuerät sujuivat suomalaisittain varsin mainiosti, kun koko nelikko selvisi niistä positiivisella rekordilla parhaina viisi ottelua kuudesta voittaneet Akseli Heinämaa (alkuerien 14.) ja Jaakko Paavolainen (alkuerien 5.).

Niko Vuorinen kärsi ainoana suomalaisena tappion ensimmäisellä pudotuskierroksella (Round 64) isäntämaan Wojjciech Kolanczykille. 

Toisella kierroksella (Round 32) puolestaan avauskierroksella itävaltalaisen Jan Schuhmannin voittanut Akseli Heinämaa hävisi sveitsiläiselle Alexis Bayardille. Topias Tauriainen otti todella makean voiton unkarilaisesta Tokion olympiahopeamitalistista sekä 2019 maailmanmestarista Gergely Siklosista ennen tappiota puolalaiselle Maciej Bielecille seuraavalla kierroksella.

Jaakko Paavolainen eteni 16 joukkoon kukistamalla Viron Ruslan Eskovin ja Saksan Marco Brinkmannin. Paikka puolivälieriin ei ollut kaukana, kun Ukrainan Volodymyr Stankevych vei voiton suomalaisesta pistoin 12-15.

Paavolainen nosti joukkueen vahvan esityksen ensimmäiseksi esille ja harmitteli päätösottelunsa kulkua.

- Kokonaisuudessa olen tyytyväinen etenkin joukkueemme esityksiin. Nikolla takkusi tänään, mutta muuten olimme kaikki 32 joukossa. Se on isoissa kisoissa hyvä juttu. 

- Oma suoritus oli Ihan ok, viimeinen matsi jäi vähän kalvamaan. Alku oli ukrainalaista vastaan vähän tahmea, mutta tauon aikana saatiin koutsin kanssa vähän ideaa mitä pitäisi tehdä. Tein enemmän fleshejä, mutta vastustajalla oli myös hyvä boogie päällä. Vähän väsyin pohkeista loppua kohden. Olisi pitänyt aloittaa matsi samalla tavalla chillisti kuin kaksi edellistäkin ja hyödyntää vahvoja jalkojani.

- Sain tänään tietyt spesifit hommat onnistumaan, vastustajat tekemään haluamiani asioita. Ne on ollut monet aiemmin vaikeita, mutta tänään toimivat. 

Suomalaisittain miekkailun parasta Euroopan kisojen sijoitusta, viides Bakussa 2015, edelleen hallussan pitävä Niko Vuorinen oli pettynyt omaan suoritukseensa, mutta iloitsi joukkuekavereiden vahvasta panoksesta.

- Omalta osalta ei paljon sanottavaa. Edelliset yöt huonoilla unilla, reaktiot myöhässä koko ajan. Kuitenkin mahtavaa on se, miten muu joukkue hoiti hommansa - Topias ja Akseli 32 ja Jaakko 16 parhaan joukkoon. Erittäin hyvä suoritus.

Miesten EM-kilpailuna käytävä joukkuekilpailu on ohjelmassa perjantaina ja naisten torstaina.

Suomalaisten sijoitukset ja ottelut

10) Jaakko Paavolainen
Alkuerät 5-1 (+14)
Round 64 vs Ruslan Eskov (Viro) 15-11
Round 32 vs Marco Brinkmann (Saksa) 15-12
Round 16 vs Volodymyr Stankevych (Ukraina) 12-15

22) Akseli Heinämaa
Alkuerät 5-1 (+8)
Round 64 vs Jan Schuhmann (Itävalta) 15-9
Round 32 vs Alexis Bayard (Sveitsi) 11-15

30) Topias Tauriainen 
Alkuerät 3-3 (+5)
Round 64 vs Gergely Siklosi (Unkari) 15-13
Round 32 vs Maciej Bielec (Puola) 7-15

44) Niko Vuorinen.
Alkuerät 4-2 (+6)
Round 64 vs Wojjciech Kolanczyk (Puola) 10-15

 

 

 

 

 

Kuvat Olympiakomitea

Euroopan kisojen miekkailut käydään Tauron Areenassa 25.-30.6. 

26.6. Naiset henkilökohtainen kilpailu

27.6. Miehet henkilökohtainen kilpailu

29.6. Naiset joukkuekilpailu (EM)

30.6. Miehet joukkuekilpailu (EM)

--

Toni Flink
 

« Takaisin