Jaakko Paavolainen hakemaan kokemusta Pariisin maailmancupista

18.5.2016 Jaakko Paavolainen, Niko Vuorinen ja Teemu Seeve muodostavat Suomen kisajoukkueen kalpamiekkailun maailmancupissa Pariisissa 20.-22.5.

Perjantai-Lauantaina käytävän henkilökohtaisen kilpailun lisäksi Suomi saa näin mukaan myös ryhmän sunnuntaiseen joukkuekilpailuun.

Joukkueen kuopuksena nähdään Pariisissa 19-vuotias tämän vuoden U20 EM-kisojen 13:nneksi sijoittunut Jaakko Paavolainen, jolle maailmancupin kisa on yleisessä sarjassa vasta uran toinen. Helsingin Miekkailijoiden nuorukainen lähtee kisaan mukaan erinomaisella asenteella.

- En lähde kurkoittamaan vielä kuuta taivaalta, mutta kyllä menestyminen junioreiden kv-kilpailuissa sekä Viron seniorimaajoukkueen leirillä antavat luottoa omiin kykyihin. Kyllä tässäkin kisassa voi pärjätä samalla tavalla.

- Joukkuekisa on minulle uusi juttu, en ole ollut sellaisessa mukana. En ota paineita, sillä tiimikään ei odota että ensimmäisellä kerralla pitäisi potkia kaikki kovat kundit pihalle. Se ei toki tarkoita, etten sitä yrittäisi! Saa nähdä, ehkä vastustajat menevät pihalle uudesta junnusta kehissä.

26-vuotias Helsingin Miekkailijoiden tuore SM-hopeamitalisti Niko Vuorinen lähtee myös hyvillä mielin pitämäänsä Pariisin kisaan.

- Pariisi on yksi suosikkimaailmancupeistani ja siellä on aina hyvä miekkailufiilis. Henkilökohtainen kisa on yksi kauden pääkisoistani muiden maailmancupien kanssa ja kisan taso tulee olemaan tuttuun tapaan äärimmäisen korkea.

- Joukkuekisasta tulee sikäli mielenkiintoinen, että nyt kun joukkuevalinnat on olympialaisten osalta tehty, niin kaikki joukkueet pyrkivät kiivaasti parantamaan asemiaan, etteivät joudu heti ensimmäiseksi ranking-listaa johtavaa Ranskaa vastaan. Suomen osalta meillä on uusi tulokas joukkueessa eli Jaakko, joten tällainen tulikastekin on luvassa.

24-vuotias Turun Miekkailijoiden Teemu Seeve on Suomen kolmas lenkki.

- Pariisiissa on kauden viimeinen tilaisuus päästä mc-osakilpailussa 64-joukkoon, joten siinä mielessä toiveet on kovat. 

- Vähän uudenlaisella miehistöllä ollaan liikenteessä joukkuekilpailussa tällä kertaa. Tähdätään siihen, että tuore kokoonpano stimuloi porukan hyvin suorituksiin.

Henkilökohtaisessa kisassa on mukana 216 miekkailijaa ja joukkuekilpailussa 26 maata. Rankigissa Suomi on 19. paras maa maailmanlistan 26. tilallaan. Henkilökohtaisessa rankingissa Vuorinen on 90., Seeve 306. ja Paavolainen 453.

---
Toni Flink
 

« Takaisin