Jaakko Paavolainen 64-loppukilpailuun MM-kalvassa

20.7.2018 Jaakko Paavolainen otteli itsensä maanantaiseen 64-loppukilpailuun miekkailun MM-kilpailujen miesten kalvassa perjantaina Kiinan Wuxissa. Muut suomalaisnelikosta karsiutuivat loppukilpailusta.

Helsingin Miekkailijoiden 21-vuotias Paavolainen kohtaa toisien aikuisten MM-kisojen loppukilpailun kaavion avauskierroksella japanilaisen Koki Kanon, joka on sijoitettu 11:nneksi. Kano on tämän vuoden Aasian mestaruuskilpailujen pronssimitalisti ja viime vuoden MM-kilpailujen15:s.

Perjantaisista alkueristä kaikki suomalaismiehet selviytyivät jatkoon. Teemu Seeve ja Niko Vuorinen voittivat neljä otteluaan kuudesta, kun taas Jaakko Paavolainen sekä Topias Tauriainen venyivät kolmeen voittoon. 

Paavolainen voitti kaavion avausottelussaan Egyptin Mahmoud Mohsenin 12-11 ja perään kokeneen Ukrainan Igor Reizlinin 15-7.
- Ensimmäinen kisapäivä meni aika hyvin, joten eipä tässä muuta voi kuin toivoa samanlaista virettä maanantaille 64-kaavioon, totesi Paavolainen.

Teemu Seeve voitti avauskierroksella Ruotsin Jakob Stymnen 15-7, mutta loppukilpailupaikan ratkaisseessa ottelussa Seeve hävisi puertoricolaiselle Aymerick Gallylle 13-15.
- Alkueräni sujuivat hyvin, kolme ensimmäistä ottelua voitot hyvällä plus-miinus saldolla, kaksi tappiota jatkoajalla erässä tiesi kuitenkin karsintacupiin jatkamista.
- Ensimmäisessä karsintacupinmatsissa pieksin ruotsalaisen maanrakoon. Toisessa vastassa oli ranskalainen, jolle hävisin selvästi Leganossa. Matsi eteni tasaisesti 12-12 tilanteeseen, mutta viimeiset pistot menivät vastustajalle. Tulos kuitenkin henkilökohtaisdesti paras MM-kisoissa, joskin kunnon puolesta olisi voinut mennä paremminkin.

Topias Tauriainen puolestaan hävisi kaavio avausottelun maanantaille myös edenneelle Saksan Lukas Bellmannille 4-15. 
- Kisat olivat vähän pettymys. Melko hyvistä alkuerätuloksista huolimatta miekkailu oli huonoa ja se korostui ensimmäisessä cup-ottelussa. Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä ja odotan innolla seuraavaa ja samalla viimeistä junnuvuottani, Tauriainen kertasi.

Vuorinen puolestaan voitti helposti Irakin Abbas Abdulwahid Mohsinin 15-7, mutta kärsi niukimman mahdollisen tappion (14-15) Unkarin Zsombor Banyaille.
- Alkueristä tuli perustulos ja ensimmäinen pudotusottelu meni rutiinilla. Unkarilainen Banyai oli vaan tällä kertaa toisessa pudotusottelussa parempi, ei paljon selittelyitä. Minulla oli mahdollisuus ratkaista 14-14 -tilanteessa, mutta ei tällä kertaa, Vuorinen kertasi.

Kariutuneiden suomalaisten loppusijoitukset:
80. Teemu Seeve
82. Niko Vuorinen
106. Topias Tauriainen
170 os.

Miesten kalvan loppukilpailu käydään 23.7. ja joukkuekilpailu 25.-26.7.

-----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

 

« Takaisin