Ilari Saariselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustus

14.5.2016 Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 17.3.2016 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Ilari Saariselle miekkailussa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Ilari Saariselle kalvan SM-kilpailun yhteydessä 14.5.2016.

Saimaan Säilien toiminnanjohtaja Ilari Saarinen on ollut aktiivisesti mukana miekkailun vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa jo lähes 60 vuotta ja on ollut kiistatta seuran merkittävin henkilö. Hän on toiminut seurassa eri tehtävissä lähes koko sen 60-vuotisen historian ajan. Hän toimi puheenjohtajana v. 1982-1991, jonka jälkeen hän siirtyi sihteeri-toiminnanjohtajaksi, jossa toimii edelleen. Samalla hän on toiminut seuran päävalmentajana ja miekkailunohjaajana lähes koko miekkailu-uransa aikana sekä ollut seuratoiminnan ratkaiseva ylläpitäjä näiden vuosien aikana.

Saarinen on vastannut perinteisen Asinsaaren nuorten leirin järjestelyistä vuodesta 1971 ja vuonna 2007 hän oli mukana käynnistämässä pyörätuolimiekkailua Suomessa.

Saarisen oma miekkailu-ura jatkuu edelleen. 1957 alkanut miekkailuharrastus sai vuonna 2014 arvolleen sopivan palkinnon. Unkarin Debrecenissä järjestetyissä veteraanien MM-kisoissa Saarinen miekkaili pronssia yli 70-vuotiaiden miesten kalpasarjassa. Mitali on Suomen ensimmäinen arvokisamitali miesten veteraanisarjoissa.

Ilari Saarinen on ollut koko sydämellään mukana seuran toiminnassa, toteaa Saimaan Säilien nykyinen puheenjohtaja Marko Saikko.

Tukea hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiamiehenä Alfred Kordelinin suuntaan. Suomen Valmentajien ja säätiön yhteistyö alkoi tämän vuoden haun yhteydessä ja jatkuu tulevina vuosina. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2015 säätiö jakoi runsaat 4 MEUR apurahoina ja palkintoina. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.

« Takaisin