Eva Hautala (OMS) paras suomalainen U20 MM-floretissa

7.4.2018 Eva Hautala vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta miekkailun nuorten MM-kilpailujen floretin U20-sarjassa. Hautala sijoittui 102:ksi.

Poikien sarjassa Santeri Ylitervo oli 152:s, Ilkka Saarela 162:s ja Ilmari Heiskari 173:s. Kaikki karsiutuivat cupkierroksilta.

Eva Hautala voitti alkuerässään kaksi ottelua kuudesta. Ensimmäiseen cupotteluunsa hän sai vastaan Unkari Anna Poltziin, joka voitti suomalaisen 15-7.

Ilkka Saarela ja Santeri Ylitervo ottivat alkuerissä molemmat yhden voiton kuudesta ottelusta. Ilmari Heiskari jäi ilman alkuerävoittoja viidessä ottelussaan.

Joukkueenjohtaja Javier Menéndez näki lauantain kilpailun valmistautumisena sunnuntaihin, jolloin samat suomalaiset ottelevat U17-sarjassa.

- Tämä oli todellakin harjoitusta huomiseen kadettien kilpailuun, joka on kaikkien päätavoite. Nyt kaikki ovat päässeet tutustumaan kisapaikkaan ja -tunnelmaan. Itselleni oli tärkeää saada tietoa urheilijoiden tasosta ja nähdä mitä me tarvitsemme tehdä seuraavina vuosina.

- Eva antoi tänään parhaansa ja otteli limitillään. Hänellä oli hyvä itseluottamus ja hän oli erittäin motivoitunut. Lisää kokemusta ja kärsivällisyyttä tarvitaan.

- Myös Santeri ottelu hyvin, mutta vastustajat olivat fyysisesti vahvempia. Muistetaan, että Santeri on vasta toista vuotta kadettien sarjassakin. Huomenna on hänen päivä.

- Ilkan ja Ilmarin osalta toivon oppia tulleen huomiseen tärkeään päivään.

Suomen MM-florettijoukkueen ohjelma
8.4. Floretti U17 henkilökohtaiset kilpailut   
9.4. Floretti U20 joukkuekilpailut

-- 
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin