Euroopan kisoihin kahdeksan miekkailijaa ja kaksi 5-ottelijaa

23.6.2023 Järjestyksessään kolmannet monilajiset Euroopan kisat käydään 21.6.-2.7. välisenä aikana Puolan Krakovassa ja Malopolskassa. 29 eri urheilulajin joukossa ovat myös miekkailu ja 5-ottelu.

 

 

 

 

 

 

 

Kalpamiekkailuun Suomi lähettää mukaan neljän urheilijan nais- sekä miesjoukkueet ja 5-ottelussa edustajiamme ovat Laura Salminen ja Tiitus Ämmälä. Miekkailussa kisataan EM-tittelistä joukkuekilpailuissa sekä 5-ottelussa henkilökohtaisessa kilpailussa.

Niko Vuorinen sijoittui 2015 Bakun ensimmäisissä Euroopan kisoissa viidenneksi miesten kalvassa. Naisten edustajana tuolloin oli Catharina Kock, joka sijoittui kahdeksanneksi. 2019 miekkailu ei ollut Minskissä kisaohjelmassa.

Kaikkiaan Euroopan kisoihin osallistuu vajaa 700 urheilijaa 48:sta eri maasta.

5-ottelun karsintakilpailu käydään AWF Sports Centressä 25.6., semifinaalikilapilu 27.6. ja finaali 1.7. Jaossa on samalla jo kahdeksalle parhaalle paikka Pariisin ensi vuoden olympialaisiin.

Miekkailut käydään puolestaan Tauron Areenassa 25.-30.6. 
26.6. Naiset henkilökohtainen kilpailu
27.6. Miehet henkilökohtainen kilpailu
29.6. Naiset joukkuekilpailu
30.6. Miehet joukkuekilpailu

 

Suomen miekkailujoukkueeseen kuuluvat Akseli Heinämaa, Jaakko Paavolainen, Topias Tauriainen, Niko Vuorinen, Outi Jaakkola, Suvi Lehtonen, Anna Salminen, Anna Vuorinen.

Joukkueenjohtaja/valmennus: András Tóth.

Laura Salmisen ja Tiitus Ämmälän mukana ovat joukkueenjohtaja Janne Saarikko ja valmentaja Veikko Salminen.

 

Suomalaisten ennakkotunnelmia

Akseli Heinämaa
- Ensimmäistä kertaa mukana Euroopan kisoissa. Valmistautuminen tähän kisaan on ollut poikkeavaa. Minulle iski kova penikkakipu viime viikolla Bulgariassa, niin koko valmistautumisviikko on kulunut jalan parantelussa. Jalan tilanne alkaa näyttää paremmalta. 

- Toivon, että pystyn ottelemaan Krakovassa kivuitta, jotta pääsisin kunnolla kisaamaan ja olemaan joukkueelle mahdollisimman hyödyllinen.

Jaakko Paavolainen

- Miekkailun EM-kisat luovat aina ainutlaatuisen ilmapiirin kalpamiekkailijoille ympäri maailmaa.  Tällä kertaa kyseessä ei olekaaN pelkästään Euroopan mestaruudet, vaan European Games kisat. 

- Koen, että tässä on tilaisuuden haastaa itseni ja kohdata kovatasoisia vastustajia. Tämä on hetki, jolloin voimme näyttää konkreettisesti sen, mitä olemme saavuttaneet vuosien ahkeralla harjoittelulla ja omistautumisella

- Odotettavissa oleva kilpailun taso on erittäin korkea, mutta se on juuri se stimuloiva haaste, joka innostaa minua. Olen täysin tietoinen omista kyvyistäni kilpailla ja menestyä parhaiden joukossa. Olen valmistautunut kohtaamaan kovan vastuksen ja antamaan kaikkeni jokaisessa ottelussa.

- Viime viikon Plovdivin kisat jättivät parantamisen varaa, kun top 16 joukko jäi valitettavasti sivu suun.  Katsotaan, mitä seuraavat kisat tuovat tullessaan sekä minkälaiset fasiliteetit tulevassa olympiakylässä on.

Niko Vuorinen

- Paluu Euroopan kisoihin, viime kerta oli vuonna 2015 Bakussa. Miekkailu ehti nimittäin jo välissä tippua pois.
- Henkilökohtaiselta kisalta riistettiin EM-arvo, joten se muuttui olympiarankingin suhteen merkityksettömäksi. Kisa tietysti itsessään on varmasti hieno ja kokemuksena sitä odotan. Joukkuekisa toisaalta on virallinen EM-kisa, ja sieltä olisi hyvä saada voittoja.
- Euroopan kisat ovat mainio mahdollisuus tutustua urheilijoihin laji- ja maarajojen yli. Urheilu on muutakin kuin vain treenaamista ja kisaamista.

Outi Jaakkola

- Kesällä tulluT treenattua paljon, mutta ollut aika raskasta arkea töiden ja ison treenimäärän yhdistäminen. Miekkailun kanssa ihan ok fiilis, vähän vaikea sanoa, kun eN ole valmentajan kanssa treenannut noin kuukauteen. En oikein tiedä mitä odottaa.

Anna Vuorinen

- Palasimme sunnuntai-illalla Suomeen Plovdivista, ja tiistaina lähdin Viroon naisten maajoukkueen kanssa treenaamaan. Nyt valmisteluleiri on tehty ja huomenna on lähtö European gameseihin. Odotan innolla.

Anna Salminen

European Gameseihin olen innolla lähdössä. Suuret moniurheilutapahtumat ovat aina omalla tavallaan erikoiset ja kilpaileminen niissä on hauskaa. Meillä oli mielestäni jo yksilö-EM-kisojen aikaan Plovdivissa hyvä joukkuehenki ja uskon sen jatkuvan Krakovan joukkuekisassakin vahvana. Henkilökohtaiseen kisaan lähden yrittämään parastani mutta ennen kaikkea nauttimaan kisaamisesta kun kisassa ei mitään maailmanrankingin pisteitä ole jaettavissa. Edessä siis jännittävä ja kiva viikko Krakovan kisakylässä, en malta odottaa!

Suvi Lehtonen

- Tämä kisa on käytännössä uusinta viime viikon EM-kisoista, ja sama lataus pitäisi tähänkin kisaan jostain vielä löytää. Toisaalta EM-kisoissa tuli hiukan tötöiltyä alkuerässä, ja nyt on hyvä paikka korjata virheet ja päästä eteenpäin paremmalla rankingilla. Toivottavasti sillä tavalla aukeaa helpompi reitti 32 cupiin. Odotan innolla tätä tapahtumaa, koska se on varmasti kokonaisuutena hieno, ja on myös mukava päästä tutustumaan muiden lajien urheilijoihin.

Laura Salminen

- Krakovan European Games on tämän kauden pääkilpailuni, siihen on tähdätty leikkauspöydälle päättyneestä viime kaudesta asti. Nyt vuosi operaatiosta ja jalka on hyvässä kunnossa. 

- Tulosten puolesta alkukausi oli vaisu, vaikka olin ehtinyt hyvään kuntoon hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Ehkä jossain kohtaa meni hieman väsymyksen puolelle harjoituksissa.  Viime aikoina kunto on ollut nousussa, ja treeni kulkenut kivasti. 

- Tavoitteeni  on saavuttaa olympiapaikka,sekä sijoittua mahdollisimman korkealle tuloslistaa. Se vaatii kauden parasta tekemistä, mutta uskon, että tavoite on mahdollista saavuttaa. 

- Edellä olevat vuodet ovat minunkin kohdallani vahvistaneet suomalaisen sananlaskun; Ihminen päättää, Jumala säätää. Tähän totuuteen nojaten käyn luottavaisin mielin ja rohkeasti taistelemaan olympiapaikoista ja sijoituksista, sillä kaikki tulee sujumaan juuri niin kuin rakastava Taivaan Isä hyväksi näkee.

 

--

Toni Flink
 

« Takaisin