Espoo viikonvaihteessa nuorten miekkailutähtien kohtaamispaikkana

24.1.2019 Espoon Otaniemi toimii tulevana viikonvaihteena nuorten miekkailulupauksien kohtaamispaikkana, kun siellä kisataan kalvan kansainvälinen Espoo Fencing Challenge. Kisa on U17- ja U14-ikäluokissa Eurooppa Cup -osakilpailu.

U17-tyttöihin on ilmoittautunut 99 miekkailijaa ja poikien sarjaan 124 peräti 30:sta eri maasta. U17 sarjassa kisataan myös joukkekilpailut. U14-sarjat keräävät puolestaan yhteensä satakunta kisaajaa nekin.

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton valmennus- ja nuorisopäällikkö Minna Lehtola odottaa viikonlopun kisoja innolla.

- Nämä kilpailut ovat erinomainen tilaisuus omille nuorille miekkailijoille saada kokemusta kansainvälisen tason kilpailuista kotimaassa. Suomen miekkailijat pääsevät vertaamaan taitojaan muiden maiden huippuja vastaan. 

Suomi lähtee erityisesti poikien osalta suurella joukolla kisaan mukaan. 

- Muun muassa U17 kärkimiekkailijat ovat nostaneet tasoaan ja heiltä sopii odottaa onnistuneita otteluita myös Espoossa. Poikien kalvassa henkilökohtaisessa kisassa kannattaa seurata Akseli Heinämaata, jolla on parhaat kansainväliset kisasijoitukset tältä kaudelta. Myös poikien kalvan ykkösjoukkue miekkaili loistavasti edellisissä CC -kisoissa Bratislavassa ollen viides 72 joukkueen joukossa. 

- Tyttöjen kalvassa kisa toimii hyvänä valmistautumisena Laura Pöystin luotsaamalle ykkösjoukkueelle tulevia Foggian EM-kilpailuja ajatellen, Lehtola linjaa. 

Akseli Heinämaa nöyrästi nauttimaan

Yksi suomalaisista miekkailulupauksista on maanantaina 17 täyttävä Akseli Heinämaa, jolle Espoon kisa on hyvä välitavoite ennen Foggian EM-kisoja.

- Lyhyen tähtäimen tavoitteeni on hyvä sijoitus omassa ikäsarjassani eli U17:ssä. Foggian EM-kisoissa pyrin miekkailemaan omalla parhaalla tasollani. Katsotaan sitten, mihin se riittää. Pitkän tähtäimen tavoitteeni on vakiinnuttaa paikkani seuraavassa ikäsarjassa eli U20-tasolla, Akseli kertoo.

Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Tampereen Kalpa Veljiä edustava miekkailija löytyy lähes joka ilta Töölön Kisahallilta treenaamasta.

- Treenaan viidestä kuuteen kertaa viikossa siellä. Teen jalkatyötä itsenäisesti, ottelen vapaaotteluja ja saan oppitunteja. Lisäksi tulevat sparring sekä koulun valmennus Mäkelänrinteen lukiossa. Käyn myös lenkillä ja venyttelen säännöllisesti. 

- Tällä hetkellä olen ihan hyvässä kunnossa, joku viikko sitten sairastin sitkeän flunssan, mutta se on onneksi nyt takanapäin. Unenpuute vähän vaivaa, koska koulutöiden ja urheilun sovittaminen yhteen on haasteellista. Usein läksyjen tekeminen ja kokeisiin lukeminen menevät myöhään iltaan, ”Aksu” kertoo tämän hetken panostuksestaan.

Espoon kisasta Akseli ajattelee näin:

- Lähden ihan hyvällä mielellä kisoihin. Joukkuekisan hieno sijoitus Bratislavassa osoitti, että meistä on vastusta kovillekin miekkailumaille. Yksilöpuolella lähden myös luottavaisin mielin kilpailemaan, sillä olen valmistautunut niin hyvin kuin suinkin voin. 

Nöyryyttä ei Seppo Lauhion valmentama nuorimies unohda, eikä myös kisaamisesta nauttimista.

- Miekkailu on lajina hyvin vaativa sekä fyysisesti että etenkin henkisesti. Sen vuoksi on fiksuinta lähteä vain nöyrästi tekemään parhaansa ja nauttimaan kilpailusta. Tuloksia tulee sitten, jos on tullakseen.

Espoon kisasivut: http://www.espoofencing.info/main/

----
Toni Flink

Lue lisää kisasta >

« Takaisin