Emmi Rydenfelt uusi edellisen vuoden säilän suomenmestaruutensa vakuutavalla esityksellä. Miesten säilän suomenmestariksi nousi ensi kertaa Kimmo Pentikäinen

20.5.2017 U17 kultaa taisteli Emilia-Pauliina Loikas (TAPERÄ) ja Leevi Silfvergberg (SK)

Miesten säilän suomenmestaruuskilpailujen ennakkoasetelmassa suurimpina ennakkosuosikkeina pidettiin Tapanilan erän Olli Mahlamäkeä ja Säiläklubin Kimmo Pentikäistä. Näistä Mahlamäki on kahdeksankertainen suomenmestari ja Pentikäinen voittanut lukuisia hopeita. Suomen johtaviin säilämiekkailijoihin vuosia kuulunut Mika Roman (Säiläklubi) ei tänä vuonna voinut osallistua urheiluvamman ja perhesyiden vuoksi vaan toimi kilpailuissa tuomarina. Hallitseva suomenmestari Lasse Lehtonen ei myöskään ollut puolustamassa edellisen vuoden mestaruuttaan loukkaantumisen vuoksi.

Semifinaaleissa nähtiin odotetusti Olli Mahlamäki ja Kimmo Pentikäinen. Mahlamäki sai vastaansa Jarmo Kuuselan  (Miekka-miehet) ja Pentikäinen Teemu Tokolan (Oulun miekkailuseura), joka osallistui aikaisemmin tänään myös kalvan suomenmestaruuskilpailuihin.  Mahlamäki jyräsi finaaliin selvin luvuin 15–3, mutta Pentikäinen oli ajoittain vaikeuksissa oululaista Tokolaa vastaan kunnes lopussa kokemuksellaan pystyi kääntämään ottelun voitoksi 15–12.

Finaali eteni huipputasaisena loppun asti kunnes tilanteesta 14–14 Pentikäinen onnistui saamaan viimeisen ratkaisevan pisteen voittaen ensimmäisen henkilökohtaisen suomenmestaruutensa.

Naisten säilässä vahvana ennakkosuosikkina oli pidettävä hallitsevaa suomenmestaria Emmi Rydenfeltiä, joka aloitti miekkailu-uransa Turun miekkailijoissa mutta edustaa nykyisin Vantaan Säiläklubia. Rydenfelt on urallaan voittanut myös pohjoismaiden mestaruuden. Mahdollisena yllättäjän voidaan pitää aikaisemmin tänään alle 17-vuotiaiden tyttöjen suomenmestaruuden voittanutta Emilia-Pauliina Loikasta.

Tiensä semifinaaleihin raivasivat odotetusti Emmi Rydenfelt ja Emilia-Pauliina Loikas ja saivat vastaansa Outi Reentilän (Ylioppilasmiekkailijat) ja Reeta Alangon (Miekka-miehet). Loikas ei tänään pystynyt haastamaan Alankoa, vaan joutui tyytymään pronssiin pistein 15–10.  Rydenfelt eteni varmasti finaaliin pistein 15–2.

Finaalissa Rydenfelt ei antanut Alangolle finaalissa juurikaan mahdollisuuksia ja siirtyi ensimmäisellä puoliskolla johtoon 8–1 ja voitti lopulta pistein 15–4.

Tapanilan Erä ja Säiläklubi jakoivat mitalit alle 17-vuotiaiden säilän suomenmestaruuskilpailuissa

Tyttöjen suomenmestari Emilia-Pauliina Loikas (TAPERÄ), poikien Leevi Silfvergberg (SK). Hopeamitalistit Sara Salminen ja Onni Tenkanen (TAPERÄ. Pronssimitalistit Laura Alatossava (Säiläklubi) ja Linnea Eriksson (TAERÄ) sekä Elmeri Sipola ja Stefano Ricci (TAPERÄ).


Säilä naiset:
1. RYDENFELT, Emmi SÄILÄKLUBI
2. ALANKO, Reeta MM 
3. LOIKAS, Emilia-Pauliina TAPERÄ
3. REENTILÄ, Outi YM 
5. SALMINEN, Sara TAPERÄ
6. HYPPÖNEN, Viivi TAPERÄ
7. ALATOSSAVA, Laura SK
8. ERIKSSON, Linnea TAPERÄ
8 os.

Säilä miehet:
1. PENTIKÄINEN, Kimmo SK
2. MAHLAMÄKI, Olli TAPERÄ 
3. KUUSELA, Jarmo MM 
3. TOKOLA, Teemu OMS 
5. TENKANEN, Onni TAPERÄ 
6. ASPLUND, Max    TAPERÄ 
7. INTOVUORI, Ville-Veikko TMÅF
8. JUSLIN, Henry PM-BF
15 os.

U17 säilä tytöt:
1. Emilia-Pauliina Loikas TAPERÄ 
2. Sara Salminen TAPERÄ 
3. Laura Alatossava SK ja Linnea Eriksson TAPERÄ
5. Viivi Hyppönen TAPERÄ 
6. Ronja Kakko TAPERÄ
6 os.

U17 säilä pojat:
1. Leevi Silfvergberg SÄILÄKLUBI
2. Onni Tenkanen    TAPERÄ
3. Elmeri Sipola TAPERÄ
3. Stefano Ricci TAPERÄ
5. Eppu Leinonen TAPERÄ
6. Sami Vuento    TAPERÄ
6 os.

------
Joonas Lyytinen / HFM

« Takaisin