EM-miekkailut käyntiin Saksassa tiistaina

16.6.2019 Miekkailun EM-mitaleista vuosimallia 2019 otellaan tiistaista alkaen Saksan Düsseldorfissa. Suomella on mukana neljä naista ja neljä miestä kalvassa sekä kaksi naista floretissa.

 

 

Kalvan henkilökohtaiset kisat käydään tiistaina ja keskiviikona, joukkuekilpailut ovat vuorossa perjantaina ja lauantaina. Naisten floretti puolestaan kisataan tiistaina. Miesten kalpakisaan on ilmoittautunut 98 ja naiisten 88 miekkailijaa. Naisten floretissa on mukana 66 osalistujaa.

Viime vuoden EM-kisoissa Novi Sadissa Niko Vuorinen eteni aina puolivälieriin asti sijoittuen lopputuloksiissa upeasti kuudenneksi. Naisten paras oli 44:ksi sijoittunut Michaela Kock. Joukkuekilpailuissa Suomi oli 14.s (miehet) ja 15:s (naiset).

Miesten kalvan mestaruutta puolustaa Ranskan Yannick Borel ja naisten Viron Katrina Lehis. Viro otti naisten kisasta jokavärisen mitalin.

Kalpajoukkueen miekkailijoiden ennakkomietteet

Michaela Kock:
- Parin päivän treenileiri Puolassa takana . Leirillä pääsin ottelemaan kovia vastustajia vastaan ja tämä antoi virettä ensi viikon kisoihin. Nyt kaksi päivää palautumista ennen kuin maanantaina on lähtö Dusseldorfiin. Hyvin on valmistauduttu ja tästä on hyvä jatkaa. 

Suvi Lehtonen:
- EM-kisat on aina kovatasoinen ja tosi kiva tapahtuma, joten hienoa päästä taas mukaan. Odotan kisaa innolla, mutta varsinaisia tulostavoitteita en aio itselleni asettaa. Jatkoon tietysti olisi hyvä päästä alkueristä, ja toivottavasti saan ottaa paljon matseja sekä haastaa Euroopan huippuja.

Anna Salminen:
- Hyvillä fiiliksillä lähdössä kisoihin. Odotan innolla hyviä ja kovatasoisia matseja, varsinkin nyt kun olympiakausi on alkanut.

Anna Vuorinen: 
- Ensimmäinen seniorikauteni jatkuu ensimmäisillä aikuisten arvokisoillani eli taas on jännittyneet ja innostuneet fiilikset. Olen todella tyytyväinen valmisteluun, sillä olen parhaillaan treenaamassa Puolan ja Viron maajoukkueiden kanssa eli kovassa seurassa.

Tatu Nuotio:
- Kaksi vuotta sitten valmistautuessani EM-kisoihin tuli harjoitusleirillä kehoni rajat vastaan tavalla, joka vaati kyseessä olevien rajojen kirjaimellista raottamista tulehtuneen umpilisäkkeen poistamiseksi. 

- Tänä vuonna Coelholaisittain ilmaistuna minua aarteeni luokse kuljettavalla elämäntiellä on hidastetöyssyjä odotettavasti enää miekkailuvastustajien muodossa, ja tavoitteeni on raivata heidät (elämän)tieltäni minut aikanaan ylimääräisten ruumiinosien taakasta keventäneen lääkärinkin ilmentämällä teräaseen käytön kirurgisella tarkkuudella. 

- Mitä tavoitteisiin tulee, niin edellä käytetty aarteen tavoittelua koskeva kirjallisuusviittaus (jota ei missään tapauksessa tule pitää lukusuosituksena) toimii toki myös Paulo Coelhon pääteoksen nimessä esiintyvän alkemian ja urheilukilpailuissa jalometallien mukaan nimettyjen, palkintoina jaettujen mitalien tasolla, mutta EM-kisojen osallistujamäärän pienuuden ja siihen nähden kivenkovan tason huomioon ottaen pyrin ensisijaisesti taistelemaan tieni jatkoon alkueristä ja selviytymään kunnialla ainakin yhdestä, mieluusti useammastakin pudotusottelusta.

Topias Tauriainen: 
- Viime viikolla olimme tuttuun tapaan Haapsalussa valmistavalla leirillä. Leiri sujui hyvin, mutta mitään ihmeitä ei tapahtunut. Joten en odota kisoilta mitään ihmetuloksia.

Niko Vuorinen:
- Runsaan kaksiviikkoisen EM-harjoitusleirirupeaman jälkeen ajankohtainen kysymys kuuluu: onko miekkailu hupia lainkaan? Keskustelin aiheesta erään maajoukkueryhmän jäsenen kanssa, ja vastaus oli selvä - ei ole. Olin samaa mieltä, sillä oloni oli mitä ryytynein. Olympiavuoden lisäpaineet värittivät valmistautumista, eikä fyysiseltä kivultakaan voi välttyä.

- Toisaalta, harjoittelun ei kuulukaan huipputasolla olla erityisen hauskaa, sain kuulla. Puhutaan kuitenkin vakavista asioista, kuten arvokisamitaleiden voittamisesta. Iloa se tuntuu silti tuottavan, mutta jälkikäteen. Voitaisiin jopa sanoa, että tietyssä mielessä kyseessä on käänteinen krapula: kärsitään ensin, iloitaan myöhemmin. Huippu-urheilussa on osattava erottaa hupi ja ilo.

- Erottelut on nyt toden teolla tehty. Olen varsin iloinen siitä, että EM-kisat järjestää Saksa: lähellä ja toimii, vähän kuin Alepassa kävisi.

Suomen EM-kisajoukkue

Naiset, kalpa (FIE ranking)

Michaela Kock (218)
Suvi Lehtonen (347)
Anna Salminen (165)
Anna Vuorinen (350)

Miehet, kalpa

Tatu Nuotio (422)
Jaakko Paavolainen (147)
Topias Tauriainen (276)
Niko Vuorinen (39)

Naiset, floretti

Ruusa Degerman (346)
Irene Enright  (352)

Joukkuejohtaja: Minna Lehtola

Kisapäivät

TI 18.6. kalpa, miehet ja floretti, naiset
KE 19.6. kalpa, naiset
PE 21.6. kalpa, miehet joukkue
LA 22.6. kalpa, naiset joukkue

--
Toni Flink

Lue lisää kilpailusta tästä >


« Takaisin