Eevi Bengsille MM-hopeaa

27.9.2015 Eevi Bengs rynnisti MM-hopealle historian ensimmäisissä Laser Runin MM-kilpailuissa Ranskan Perpignanissa. Saavutuksen arvoa nostaa se, että taakse jäivät mm. jo kolme Rion olympiapaikan lunastanutta 5-ottelijaa.

Kovassa loppukirikamppailussa Eevin taakse jäi mm. Kanadan Donna Vakalis, joka on erityisen tunnettu 5-ottelun ampumajuoksun taitajana. Vakalis lunasti Rion paikkansa kesällä Torontossa Pan American Games kilpailuissa.

Laser Run on siis 5-ottelusta tuttu ampumajuoksu, missä urheilijat juoksevat 4x800m ja ampuvat juoksujen välissä laserpistooleilla  lasertauluun. Poikkeuksena 5-otteluun on se, että tässä kaikki kilpailijat lähtevät yhteislähdöllä. Mukana lajin ensimmäisissä MM-kilpailuissa urheilijoita oli yli 200  ja yli 20 maasta. Mainittakoon myös, että pääkatsomo oli koko ajan täysi  ja radan varrella oli runsaasti kannustusjoukkoja mikä takasi hienon tunnelman kilpailupaikalla.

Eevin kilpailu kulki tasaisesti aina viimeiselle ampumapaikalle asti mistä hän lähti viimeiselle 800m juoksuosuudelle sijalta 4. Taktisesti kypsän ja kovan juoksun ansiosta Eevi nosti sijoitustaan viimeisen 800m aikana sijalle 2 ottaen näin upeasti hopeaa.

Kilpailun jälkeen Eevi totesi juoksun kulkeneen kevyesti ja että  oli hienoa ohitella kanssakilpailijoita ja parannella sijoitusta läpi kilpailun. Eevi totesi myös, että tästä on hyvä jatkaa jo alkanutta harjoituskautta kohti ensi kevään kilpailuja.

Suomen toinen edustaja Tiitus Ämmälä sijoittui B-pokien MM-finaalin sijalle 34.

 TULOKSET NAISET MM LASER-RUN

  1. Anastasia Prokopenko BLR
  2. Eevi Bengs FIN
  3. Donna Vakalis CAN

Lisätietoja Laser Run kilpailusta ja konseptista allaolevan linkin alta:
http://www.pentathlon.org/uipm-2015-laser-run-world-championships-the-future-has-never-shone-more-brightly/

« Takaisin