Eevi Bengs ja Julia Hermans mukana nykyaikaisen 5-ottelun Puolan mestaruuskilpailuissa

3.8.2014

Puolan avoimet mestaruuskilpailut, Drzonkow

EEVI BENGS SIJOITTUI HENKILÖKOHTAISESSA KILPAILUSSA SIJALLE 9 JA MIX RELAY KILPAILUSSA SIJALLE 8.

JULIA HERMANS SIJOITTUI HENKILÖKOHTAISESSA KILPAILUSSA SIJALLE 16.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä oteltiin uinti ja miekkailu. Suomalaisten aloituspäivän lajit eivät sujuneet odotetusti, Eevi oli sijalla 17 ja Julia sijalla 21. Toiseen päivään ottelijat saapuivat sisuuntuneina. Eevi ratsasti puhtaan radan ja Julia myös nousi tuloslistalla. Ampumajuoksussa molemmat paransivat sijoituksiaan odotusten mukaisesti.

1. Anna Maliszewska Poland          1347 p
  2. Margaux Isaksen USA                 1344 p
  3. Oktawia Nowacka Poland           1336 p

9. Eevi Bengs Finland                        1215 p

16. Julia Hermans Finland               1049 p

Kovatasoisessa kilpailussa oli mukana USA, Tsekki, Saksa ja Puola parhailla ottelijoilla. Suomen maajoukkue jatkaa leirillä yhdessä Puolan ja USA:n maajoukkueiden kanssa.

“Hienoa, että saimme tälläisen mahdollisuuden kisata ja leireillä hyvissä olosuhteissa tasokkaiden maajoukkueiden kanssa”, toteaa liiton päävalmentaja Jouko Pakarinen.

“Olen tosi tyytyväinen ratsastukseen vaativalla radalla, myös juoksu kulki herkemmin kuin odotinkaan”, totesi Eevi kisan jälkeen.

“Oli mukava testate oma taso huippuseurassa. Tästä on hyvä jatkaa kauden loppukisoihin”, tuumi Julia.

Henkilökohtaisen kilpailun jälkeen oli vain 2 tunnin palautumisaika ennen mix relayn miekkailuosuutta. Tähän kilpailuun Eevi sai paikan Varsovan joukkueesta ja otteluparikseen nuoren lupauksen Michail Radzanowskin.

Eevi miekkaili hyvin ottaen 22 voittoa. Eevin oli naisten kärkipäätä miekkailuosuudella, vain yhden voiton päässä parhaasta naismiekkailijasta. Ottelupari oli miekkailun jälkeen hienosti sijalla 7.

Miekkailun jälkeen levättiin yö ja sunnuntaina uitiin viestinä 2x100m. Eevi ui oman osuutensa ennätyksensä tuntumaan ja ottelupari piti asemansa.

Ratsastus oli Eevin ja Michailin juhlaa! Vain kaksi puomia putosi ja ratsastuksessa ottelupari oli neljäs nostaen näin ollen mukavasti sijoitustaan.

CE:ssä molemmat näyttivät osaamisensa sijoittuen kolmanneksi.

Lopputuloksissa tämä Suomen ja Varsovan mix relay-team oli hienosti 8.

"Mix relay oli hauska ja tervetullut lisä Puolan kisa/leiriviikkoon. Tiiviin kisaviikonlopun jälkeen on mukava ottaa hetki rennosti ja jatkaa täällä leirin merkeissä Puolan ja USA:n joukkueen kanssa" toteaa Eevi.

"Oli mukava seurata Eevin otteita myös joukkuekisassa. Tiivis kilpailutahti selvästi sopii Eeville. Tämä on tietysti hyvä asia ajatellen tulevia Olympiakarsintoja, missä kisat ovat tiuhassa" myhäilee päävalmentaja Jouko Pakarinen.