Catharina Kock ja Niko Vuorinen selvittivät tiensä loppukilpailuihin miesten ja naisten kalvan maailmancup-kiertueen avauksessa

24.10.2015

Kalpamiekkailun Olympiakauden MC-avaus keräsi suuren osanoton, miehissä 260 meikkailijaa ja naisissa 232. Miesten kalvan avauskilpailu käytiin Bernissä ja naisten vastaava kilpailu Italian Legnanossa.

Helsingin Miekakilijoiden Niko Vuorinen että Catharina Kock etenivät loppukilpailuun voitettuaan kumpikin karsinnan ratkaisuottelut upeasti 15-14. Myös miekkailuseura Habdan Anna Salminen oli mukana viimeisellä karsintakierroksella, mutta kärsi tappion. Muut suomalaiset karsiutuivat alkuerien jälkeen.

Kock kohtasi Legnanon loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella Romanian Simona Ghermanin (maailmanrank 8). Ottelu oli todella tasainen ja otteluajan loppuessa tilanne oli tasan 11-11. Jatkoajalla Romanialainen onnistui saamaan ratkaisupiston. Lopputuloksissa Kock oli 59. (232 os.) ja saavutti tärkeät kaksi MC-pistettä.

Vuorinen puolestaan kohtasi loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella Hollannin Bas Verviljenin. Hollantilainen oli kovassa iskussa jo heti aamusta, ja voittonumerot kirjattiin hänelle selvin numeroin15-7. Hollantilainen eteni lopulta aina mitaliotteluihin saakka. Lopputuloksissa Vuorinen oli 51. (260 os.).

Sunnuntaina vuorossa on joukkue MC-kilpailut.

« Takaisin