Bengs ja Ämmälä ampumajuoksun MM-joukkuehopealle

15.10.2017 Eevi Bengs ja Tiitus Ämmälä saavuttivat sunnuntaina ampumajuoksun MM-kisojen pariviestissä Etelä-Afrikan Kapkaupungissa hopeaa.

Suomalaiskaksikon aika oli 14.33, kun isäntämaan pari Alida Van Der Merwe - Pieter Oosthuizen otti kultaa 34 sekuntia paremmalla ajalla. Pronssia saavuttivat Thaimaan Sanruthai Aransiri - Khuanchai Khosinklang vajaan minuutin suomalaisille hävinneenä.

- Tänään sitten tehtiin niin kuin suunnittelimme ja tykitimme hopealle.  Viestikisassa on aina oma hyvä fiiliksensä, meillä oli hyvä joukkuehenki ja taistelimme loppuun asti Etelä-Afrikkalaisia vastaan. Paremmalla ammunnalla olisimme taistelleet kullasta. Juoksu tuntui tänään vielä paremmalta kuin eilen ja kulki kovaa. Yritin omalla osuudella saada mahdollisimman ison kaulan,  koska Tiituksella oli vastassa miesten sarjan voittaja, Bengs kertasi tapahtumia.

Nuorella Ämmälällä oli myös hienot tunnelmat:

- Uskomattomat fiilikset, en osannut odottaa, että kaikki menisi tänään juuri niin kuin suunnittelimme.

Lauantaina 27-vuotias Bengs otti naisten henkilökohtaisessa kilpailussa maailmanmestaruuden ja Ämmälä (16) oli alle 17-vuotiaiden poikien kilpailussa yhdeksäs.

Ampumajuoksu on nykyaikaisen 5-ottelun päätöslaji. Lajissa ammutaan laseraseella 10 metristä neljä kertaa ja juostaan neljä kertaa 800 metriä. Ammunnassa pitää saada alas aina viisi maalitaulua, ennen kuin pääsee jatkamaan matkaa. Pariviestissä kilpailee yksi nainen ja yksi mies.

----
Toni Flink / OK Uutishuone

Lue lisää kisasta >

« Takaisin