Anna Vuorinen komeasti 29:s ja Topias Tauriainen 62:s maailmancupissa

12.11.2022

Anna Vuorinen miekkaili vuosiin parhaan suomalaisnaisten sijoituksen maailmancupissa viikonloppuna sijoituttuaan Tallinnassa 29:ksi kalvass. Miehistä samaan aikaan 64-kaavioon Bernissä Sveitsissä selvisi Topias Tauriainen, jonka loppusijoitus oli 62:s.

Ensimmäistä kertaa urallaan perjantaina 64-kaavioon selviytynyt Anna Vuorinen jatkoi mainioita otteitaan lauantaina kukistamalla ranskalaisen Alexandra Louis Marien 11-10. Ranskalainen on ollut kaksi kertaa maailmancupissa mitaleilla: 2021 Tallinnassa pronssilla ja 2020 Barcelonassa hopealla, joten ”päänahka” oli Vuoriselle todella komea.

Otellessa paikasta 16 parhaan joukkoon Vuorinen sai vastaansa Saksassa majaansa pitävän ja Keniaa edustavan Alexandra Ndolon, joka osoittautui paremmaksi pistoin 9-15. Ndolo saavutti heinäkuussa MM-hopeaa.
 

Anna Vuorinen:

- Upeaa 64:seen pääsyn lisäksi oli voittaa vielä ensimmäinen ottelu moninkertaista MC-mitalistia vastaan. En edes muista miten tein pisteeni Louis Marieta vastaan, mutta matsi oli tiukka ja onneksi uskalsin ratkaista jatkoajan omalla askelsyöksylläni. 

- 32-cupissa Ndolon killerifleshit koituivat kohtalokseni tällä kertaa, mutta koin että pysyin tätäkin erittäin kovaa vastustajaa vastaan hyvin messissä. 

- Olen todella tyytyväinen ja helpottunut tuloksestani, sillä olen paiskinut töitä kovaa jo monta vuotta samoin kuin moni muukin Suomessa. Meidän kaltaisesta pienestä maasta maailmalle ponnistaminen usein kestää paljon pitempään kuin isoissa miekkailumaissa. 

- Minulla oli myös tänään aivan mieletön skandinaavinen joukko kannustamassa ja hurraamassa minulle, mistä olen ikuisesti kiitollinen! Nyt pitää jatkaa treenaamista ja nousta pikku hiljaa maailmanrankingissa.

 

Topias Tauriainen hävisi Bernissä Unkarin Mate Tamas Kochille lauantain ainoaksi jääneen ottelunsa 10-15.

Sunnuntaina on vuorossa joukkuekilpailut, joissa Suomi on mukana sekä naisissa että miehissä.

 

TALLINNA, NAISTEN MAAILMANCUP, Suomalaisten sijoitukset

29) Anna Vuorinen 
85) Anna Salminen
79) Outi Jaakkola
193) Suvi Lehtonen
220) Anni Vornanen
246) Sara Salminen
251) Inka Mikkilä
271 osallistujaa
 

BERN, MIESTEN MAAILMANCUP, Suomalaisten sijoitukset

62) Topias Tauriainen 
95) Niko Vuorinen
111) Jaakko Paavolainen
113) Akseli Heinämaa
202) Julius Jutila
274) Gunnar Gräsbeck 
280) Väinö Paavolainen 
296 osallistujaa

--

Toni Flink
 

« Takaisin