Anna Vuorinen ja Topias Tauriainen miekkailivat maailmancupissa finaalipäivään

11.11.2022 Suomalaismiekkailijat saavuttivat kaksi paikkaa finaalipäiviin kalpamiekkailun maailmancupissa perjantaina. Anna Vuorinen saavutti historiallisesti paikan 64 parhaan joukkoon Tallinnassa ja Topias Tauriainen otteli puolestaan samaan saavutukseen Bernissä Sveitsissä miesten vastaavassa kilpailussa.

Anna Vuorinen oli suomalaisista paras naisten alkulohkovaiheessa voittaen oman alkulohkonsa häviten vain yhden ottelun (+8). Pudotuskierroksilla hyvä meno jatkui ja Vuorinen otti tarvittavat kaksi voittoa. Ensin Georgian Valeriia Dvinina koki Vuorisen vahvuuden 15-8 ja perään viime vuoden EM-pronssinainen Puolan Martyna Swatowska-Wenglarczyk hävisi jatkoajalla 15-14.

Anna Vuoriselle paikka 64-kaavioon on uran ensimmäinen, joka sai naisen tunteikkaaksi.

- Taktista miekkailua koko päivä ja viimeisessä ottelussa pääsystä 64-kaavioon voitin jatkoajalla puolalaisen viime kesän EM-pronssimitalistin. Hirveästi olen tehnyt töitä ja mahtavaa saavuttaa tämä välietappi. 

- Muutama kyynelkin vierähti siinä viimeisen matsin jälkeen. Meillä oli koko naisten joukkueelta vahvaa näyttöä tänään, ja onkin hyvä fiilis jatkaa huomiselle ja joukkuekisaan sunnuntaina. 

- Ranskalaista vastaan täytyy olla lauantaina todella skarppina.

Vuorinen saa lauantaina 64-kaaviossa vastaansa Ranskan Alexandra Loius Marien, joka on FIE-rankingissa sijalla 34. Ranskalainen on ollu kaksi kertaa maailmancupissa mitaleilla: 2021 Tallinnassa pronssilla ja 2020 Barcelonassa hopealla.

Anna Salminen voitti kuudesta ottelustaan neljä (+1) ja myös Outi Jaakkolan alkulohko sujui hyvin, Jaakkolan saalis oli neljä voittoa ja kaksi tappiota (+6).

Salminen voitti pudotusotteluiden avauskierroksella Tsekin Veronika Bileszovan 15-13, mutta hävisi seuraavalla kierroksella Japanin Yume Kurokille 7-15 ottelussa launtaille pääsystä.

Jaakkola puolestaan otti viimeisellä pistolla voiton Viron Dinara Anisista 15-14, mutta Sveitsin Angeline Favre oli parempi 15-4 ja eteni 64-kaavioon suomalaisen sijaan.

Suvi Lehtonen voitti kaksi kuudesta ottelustaan alkulohkossa (-3), kuten teki myös Anni Vornanen (-8). Vornanen ei kaavioon selvinnyt, mutta Lehtonen sai siellä vastaansa Hong Kongin Wai Ling Chan. Lehtonen koki niukan tappion 12-13 Chanin edettyä lopulta 64 parhaan joukkoon lauantaille.

Sara Salmisen voitot jäivät yhteen kuudesta ottelustaan (-12) ja samoin kävi Inka Mikkilälle (-13). Heille ei paikkaa jatko-otteluihin avautunut.

Suomalaisten sijoitukset

Anna Vuorinen jatkaa 64 parhaan joukossa

85) Anna Salminen
79) Outi Jaakkola
193) Suvi Lehtonen
220) Anni Vornanen
246) Sara Salminen
251) Inka Mikkilä

271 osallistujaa
 Miesten puolella Sveitsissä Topias Tauriainen voitti puolet kuudesta alkulohkon ottelustaan ja joutui voittamaan kolme kaavio-ottelua saavuttaakseen paikan lauantaille 64 parhaan joukkoon.

Tauriainen voitti ensin Filippiinien Noelito Josen 15-12, perään Sveitsin Lucas Malcottin 15-10 ja päivän huipennukseksi Uzbekistanin Meyirkhan Timurovin 15-12.

Tauriainen kohtaa lauantaiaamuna 64-kaavion avauskierroksella maailmanrankingissa peräti kuudentena olevan Unkarin Mate Tamas Kochin. Koch on mm. viisinkertainen maailmancupin mitalisti ja kaksinkertainen nuorten joukkuemaailmanmestari (2018, 2019). ja kaksinkertaisen nuorten Euroopanmestari (2018, 2019).

Niko Vuorinen (alkuerissä 2-4, -2) voitti Hong Kongin Ho Tin Ng´n 15-11 ja Slovakian Lukas Jakub Johanideksen 15-8. Lauantain paikasta vastaan asettui kovin tuttu alankomaalainen Tristan Tulen. Vuorisen kisa päättyi 12-15 -tappioon.

- Kankea alku erissä, huomasi, ettei ollut kisaa alla. Riittävä suoritus jatkopaikkaa ajatellen, muta eii sen enempää. Cupissa otin pari voittoa varmalla suorittamista. Tulenin kanssa kohdattiin jälleen - samoin kuin viime EM-kisoissa. Päättyipä vielä ihan samalla tavalla matsi, loppumetreillä ratkesi 12-12 -tilanteesta, Vuorinen kertasi.

- Hieno homma oli, että meillä on 64-joukossa miekkailija sekä miehissä että naisissa. Harvinaista herkkua, Vuorinen iloitsi sisarensa Annan ja Topias Tauriaisen puolesta.

Jaakko Paavolainen oli neljällä voitolla viidestä ottelustaan paras suomalainen alkuerissä. Tie nousi kuitenkin pystyyn ensimmäisessä pudotusottelussa niukasti 12-13 virolaiselle Ruslan Eskoville koetulla tappiolla. Eskov eteni lopulta 64-kaavioon.

Akseli Heinämaa (alkuerissä 4-2, +10) koki avauskierroksella tappion Korean Segeon Malle 13-15.

Julius Jutila (alkuerissä 3-3, -4) sai vastaansa Kiinan Fengming Yangin, joka osoittautui paremmaksi 15-10.

Gunnar Gräsbeckin ja  Väinö Paavolaisen ottelut päättyivät alkulohkoon molempien voitettua yhden kuudesta ottelustaan.

 

Suomalaisten sijoitukset

Topias Tauriainen jatkaa 64 parhaan joukossa

95) Niko Vuorinen
111) Jaakko Paavolainen
113) Akseli Heinämaa
202) Julius Jutila
274) Gunnar Gräsbeck 
280) Väinö Paavolainen 

296 osallistujaa

Lauantaina miekkaillaan molemmissa kisoissa henkilökohtaiset 64-finaalikaaviot ja sunnuntaina on vuorossa joukkuekilpailut, joissa Suomi on mukana sekä naisissa että miehissä.

--

Toni Flink
 

 

« Takaisin