Anna Salminen sijoittui hyvin U20 MM-kilpailussa

7.4.2015

Suomen U20 kärkimiekkailijoihin kuuluva miekkailuseura Habdan 20-vuotias Anna Salminen miekkaili parhaan junioreiden arvokisatuloksensa Uzbekistanin Taskentissa käydyissä miekkailun nuorten MM-kilpailuissa. Salminen sijoittui kovatasoisen U20 MM-kilpialun 21. sijalle.

Salminen voitti alkueräkierroksella upeasti viisi kuudesta ottelustaan ja siirtyi ranking 10. suoraan 64 parhaan miekkailijan joukkoon. Myös Espoon Miekkailijoiden Sofia Tauriainen ja Selma Mustonen selvisivät jatkoon alkueristä, mutta joutuivat aloittamaan pudotusottelut 128-taulukosta.

Ensimmäisen kierroksen pudotusottelussa Mustonen voitti hienosti Australian Abbe Devereauxin pistoin 15-9. Tauriainen  puolestaan joutui taipumaan Kanadan Cindy Gaolle luvuin 9-15.

64-pudotuskierroksella Salminen voitti Israelin nuoren Dar Hechtin pistoin 15-11 mutta Mustonen kärsi tappion Italian Alice Clericille 12-15. 32-pudotuskierroksella Salminen kohtasi Ranskan Coraline Vitalin, joka enne kisaa oli kv. rankinglistalla  19. Vastustaja johti ottelua alusta saakka ja loppulukemat kirjattiin vastustajalle 15-11. Vitalis miekkaili lopulta U20 MM-kultaa.

Viimeistä juniorikauttaan miekkaileva Salminen oli MM-kilpialun lopputuloksissa 21. sijalle, mikä jää hänen parhaaksi juniorisarjan arvokilpailutulokseksi.

Poikien U20 sarjassa Helsingin Miekkailijoiden 18-vuotias Jaakko Paavolainen miekkaili parhaana suomalaisena sijalle 62.  U17 sarjassa Espoon Miekkailijoiden 17-vuotias Ellis Saavalainen sijoittui parhaana suomalaisena 35. sijalle.