Anna Salminen miekkaili jatkoon MM-Leipzigissa

20.7.2017 Anna Salminen selviytyi ainoana suomalaisena miekkailun MM-kilpailujen henkilökohtaisessa kilpailussa Saksan Leipzigissa 64 parhaan joukkoon. Salminen jatkaa 64-cupissa naisten kalvassa tulevana sunnuntaina.

Anna Salminen voitti alkuerässään neljä ottelua kuudesta ja selviytyi suoraan karsintacupin toiselle kierrokselle oltuaan erien 34:s. Karsintacupissa Salminen löi selkeästi 15-5 hollantilaisen Carmel Thulenin.
- Tänään oli todella kiva miekkailla ja moni asia tuntui toimivan. Olen tyytyväinen matseihini alkuerissä paria tappiota lukuunottamatta. Päivän paras matsi taisi kuitenkin olla tuo cupmatsi, jossa homma toimi hyvin ja pystyin miekkailemaan niin kuin olin suunnitellut. Odotan innolla sunnuntain loppukisaa, Salminen iloitsi. Salminen (sijoitettu kaavioon 48:nneksi) kohtaa sunnuntaina 64-cupissa ukrainalaisen Olena Kryvytskan, joka on sijoitettu 17:nneksi. 30-vuotias ukrainalainen on FIE:n maailmanrankingissa sijalla 18. Hän oli Tbilisin EM-kilpailuissa kesäkuussa kuudes. 

Suvi Lehtonen hävisi kaikki alkuerien ottelunsa, kuten myös Sofia Tauriainen. Lehtosen sijoitus oli 130:s ja Tauriaisen 127:s.

- Paras terä jäi uupumaan omasta miekkalusta tällä kertaa. Miekkailu oli kivaa ja taistelut hyviä, harmillisesti kaikki tiukat matsit vastustajille. Lopussa en enää pystynyt samaan ja pettymyksekseni tasoni lopahti pariin vikaan matsiin, totesi Tauriainen kisan jälkeen.

Suvi Lehtonen sai harmikseen selkäkipunsa takaisin Leipzigissa.
- No ei ihan mennyt suunnitellusti tämä kisa. Kaksi yötä hotellihuoneen vuodesohvalla toivat takaisin keväällä vaivanneet selkäkivut ja veivät yöunet. Oma miekkailun taso ei ole niin korkea, että olisi varaa tinkiä fysiikasta millään lailla. Se näkyy tietysti lopputuloksessa. Tämä nyt vain mahdollisimman äkkiä pois mielestä, selkää parantelemaan ja sitten kohti syksyn kisoja.

Suomalaisten tuleva kisaohjelma:
23.7.  Naisten kalpa 64-loppukilpailu
25.7.  Miesten kalpa joukkue
26.7.  Naisten kalpa joukkue

----
Toni Flink / Olympiakomitean uutishuone

Kuva: FIE / Bizzi-Trifiletti

Lue lisää kisasta >

 

« Takaisin