5-ottelunaiset olympiarankingpisteiden saalistukseen Kairoon - Salminen kolmospaikalta matkaan

24.2.2020 Suomen ja Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat -seuran kaksikko Laura Salminen - Eevi Bengs avaa vuoden 2020 maailmancupin kilpailiut tällä viikolla Egyptin Kairossa. Maailmancupin pisteiden lisäksi jaossa on iso kasa arvokkaita olympiarankingpisteitä ajatellen Tokion kesän olympialaisiin pääsyä.

Kairon kisan karsinta käydään keskiviikkona, jolloin kisataan finaalipaikoista uinnissa, miekkailussa sekä laser-runissa. Perjantain finaalikisassa mukaan tulee myös ratsastus.

Laura Salmisen ennakkotunnelmat Kairoon:
- Varmaan kahdeksas kerta kun suunnataan kohti Kairoa.  Arabikeväänä 2011 treenasin siellä kuukauden asuen Egyptin armejan kenraalin kotona. Kairon kisat tuntuu siksi vähän niin kuin kotikisoilta. Taistelu Tokion olympiapaikasta jatkuu.

Eevi Bengsin ennakkotunnelmat Kairoon:
- Kairon kisakassi on valmiina ja mukaan on pakattu paljon hyvää fiilistä ja aikaisemmista Kairon kokemuksista viisastuneena erittäin hyvät eväät. Hienoa aloittaa World Cup kausi. Vamos!

Salminen jatkaa mainioista asemista olympiarankigissa

Tokion olympialaisiin selviää 36 urheilijaa niin naisten kuin miestenkin kilpailuun. Naisten paikoista on 23 jo jaettu ja jäljellä on MM-kisoista kolme paikkaa, kaksi ns. villiä korttia sekä olympiarankigista kahdeksan paikkaa.

Laura Salminen on upeasti tässä olympiarankingissa kolmannella tilalla. Olympiarankingiin lasketaan kolmen parhaan kisan pisteet ja ne ovat nyt Lauralla 36 pistettä kakkostilasta Bishkekistä Kirgisiasta, 27 pistettä kuutostilasta Minskistä Valko-Venäjältä ja 27 pistettä EM-kisojen 21:stä tilasta Bathista.

Salmisen edellä olympiarankigissa olevista urheilijoista toinen eli Liettuan Gintare Vencauskaite on jo saavuttanut olympiapaikan EM-kisoista.

Kairon maailmancupin osakilpailusta jaetaan pisteitä parhaille 60-55-51-48-46-44-42-40-39-38…jne. Näin Salminen parantaa yhteispisteitään sijoittuessaan vähintään 20:nneksi.

Eevi Bengsillä on kasassa ennen Kairoa 22 pistettä: 11 Barcelonasta, 6 Puolasta ja 5 Minskistä.

Kalenteri 2020:
24.-18.3. Maailmancup, Sofia
2.-5.4. Maailmancup, Sofia 2
29.4.-3.5. Maailmancup, Budapest
14.-17.5. Maailmancupin finaali, Söul
25.-31.5. MM-kilpailut, Cancun
30.6.-5.7. EM-kilpailut, Székesfehérvár
6.-8.8. Olympialaiset, Tokio

Lajin MM-kisat siirrettiin viime viikolla Kiinan Xiamenista kilpailtavaksi Meksikon Cancuniin.

----
Toni Flink

« Takaisin