5-ottelun MM-finaali jäi haaveksi Laura Salmiselle

25.5.2016 Laura Salminen karsiutui keskiviikkona naisten 5-ottelun MM-kisojen finaalista Moskovassa. Salminen sijoittui yhdessä kolmesta karsintaryhmästä 20:nnelle tilalle ja yhteispisteissä karsinnan 51:nneksi. Mukana naisten finaalipaikkojen metsästyksessä on yhteensä 75 urheilijaa.

Salminen avasi miekkailulla, jossa voitti kymmenen ottelua ja hävisi 14. Uinnissa (200 m vapaa) Salminen oli ryhmänsä 17. ajalla 2.19,57.​ Ampumajuoksussa suomalainen oli ryhmänsä 15:nneksi nopein. Karsintakilpailussa ei suoriteta esteratsastusta.

Maanantaina käydyn naisten pariviestin voiton vei Saksan kaksikko Lena Schoneborn​ ja Annika Schleu 10 sekunnilla ennen Iso-Britanian Joanna Muiria ja Samantha Murraya. Pronssia otti Valko-Venäjän kaksikko Katsiaryna Arol-Iryna Prasiantsova sekunnin hopeasta.

Miehissä kultaa parikilpailussa otti loistavasti heti kisan miekkailulla avannut Etelä-Korean joukkue Woojin Hwang-Woongtae Jun ennen Venäjää (​Ilia Frolov-Oleg Naumov) ja Ranskaa (Alexandre Henrard-Pierre Dejardin).

Ismo Salminen on miesten karsintaryhmässä B torstaina. Mukana on kaikkiaan 115 urheilijaa.