5-ottelijattaret karsiutuivat EM-finaalista

20.7.2018 Suomalaiskaksikon Eevi Bengs ja Laura Salminen taival 5-ottelun EM-kilpailuissa Unkarin Székesfehérvárissa päättyi karsintaan. Salminen oli alkueränsä 18:s ja Bengs 21:s.

Lauantaiseen finaalikilpailuun selvisi molempien karsintaerien 15 parasta ja kuusi parasta pisteillä eli 36 ottelijaa. Salminen (996 pistettä) oli ensimmäinen karsiutuja vain kahden pisteen erolla italialaiseen Alexandra Bettinelliin. Bengsin pisteet olivat 971.

Eevi Bengs: 
- Tämä oli varmaan vuoden paras kilpailu, paitsi ammunnan osalta. Parempi ammunta ja miekkailusta yksi voitto lisää, niin kisa jatkuisi vielä finaalissa.
- Kuuden viikon treenillä ei näissä karkeloissa kuitenkaan pärjää. Päivän parasta antia oli loistava suomalaiskannustus. Haluan kiittää kaikkia valmentajia, sponsoreita ja kannustajia tästä kaudesta, joka ei ole ollut menestyksekäs, eikä helppo. Tiedän, että pystyn paljon parempaan, kun pääsen terveenä harjoittelemaan.
- Tämä kausi on osaltani paketissa ja on oikein mukava aloittaa loma. 

Jo aiemmin Székesfehérvár käydyissä kilpailuissa miesten pariviestin voiton vei Ranskan pari Simon Casse - Brice Loubet ja naisten Valko-Venäjän kaksikko Arol Katsiaryna - Iryna prasiantsova.

----
Toni Flink

« Takaisin