5-ott MM: Suomen naisille historiallinen menestys

25.8.2013

Taiwanissa piinaavissa sääolosuhteissa läpiviedyt nykyaikaisen 5-ottelun maailmanmestaruuskilpailut saatiin vihdoin päätökseen ja naisten mestaruuden vei viime kesän olympiavoittaja Liettuan Laura Asaduskaite. 

Suomen ottelijat Eevi Bengs ja Laura Salminen pääsivät kummatkin hienosti karsinnoista mukaan finaaliin taistelemaan mestaruudesta. Laura Salminen joutui kuitenkin sairauden vuoksi jättämään leikin kesken jo finaalin miekkailuosuudella.

Eevi Bengs otteli finaalissa oman henkilökohtaisen ennätyksensä sijoittuen lopputuloksissa sijalle 34. Bengs nousi roimasti maailamanrankingissa ylöspäin ja osoitti selvää kehitystä urallaan. Ratsastus oli pisteiden valossa Bengsin paras laji finaalissa ja hän saavutti virheettömällä suorituksellaan 1200 pistettä, joka on maksimimäärä. Ampumajuoksu, joka on perinteisesti Bengsin vahvin laji oli kuitenkin hieman takkuinen ammunnan osalta ja toivottua ja aikaisemmin nähtyä nousua kilpailun viimeisessä lajissa ei valitettavasti nähty . Liiton valmennuspäällikön Jouko Pakarisen asettama tavoite pääsystä finaaliin kuitenkin toteutui ja osoitti uran olevan nousussa. 

”Kilpailu oli todella erikoinen poikkeuksellisten sääolosuhteiden takia, kisasimme jopa neljä peräkkäistä päivää. Mutta olosuhteet olivat kaikille samat ja olen todella iloinen kauden pääkilpailussa saavuttamastani hyvästä sijoituksesta. Nyt pidän ansaittua lomaa ja sitten alkaa jo valmistautuminen ensi kauteen”, totesi onnellinen Eevi Bengs finaalin ratkettua. 

Liitteenä kuva.

MM-tulokset, naiset:
1 ASADAUSKAITE, Laura LTU 
2 MARQUES, Yane BRA 
3 RIMSAITE, Donata RUS 
4 KHOKHLOVA, Iryna UKR 
5 CLOUVEL, Elodie FRA
6 CHEN, Qian CHN 
---
34. BENGS Eevi FIN
36. SALMINEN Laura FIN

Lisätietoja antaa Jouko Pakarinen

« Takaisin