Pääkaupunkiseudun koronaohjeistus ajalle 23.11.-13.12.2020

22.11.2020 Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän antamien rajoitusten ja ohjeistusten mukaisesti liitto suosittelee yli 20-vuotiaiden miekkailuharjoitusten keskeyttämistä pääkaupunkiseudulla harjoittelevissa seuroissa. Liitto toivoo kaikkien seurojen ja harrastajien suhtautuvan ohjeisiin ja rajoituksiin vakavasti, jotta ne eivät pitkity ja toiminta päästään käynnistämään uudelleen kolmen viikon päästä.

  • Tämä keskeytys koskee kaikkea yli 20-vuotiaiden harrastajien miekkailuharjoittelua, myös opareita, ja myös seuraharjoittelun ulkopuolista toimintaa eli esimerkiksi kaveriporukoita. 
  • Alle 20-vuotiaiden sekä liiton valmennusryhmiin kuuluvien urheilijoiden harjoitukset voidaan järjestää normaalisti, mutta osallistujamäärää tulee rajoittaa siten, että turvaetäisyyksien säilyttäminen on mahdollista.
  • Liiton sparringit jatkuvat rajoitetulla osallistujamäärällä. Ke- ja pe-sparringeihin saavat osallistua vain valmennusryhmiin kuuluvat urheilijat. Nuorille suunnattuihin sparringeihin ja leireihin voivat osallistua myös muut alle 20-vuotiaat miekkailijat.
  • 5-ottelun laser run- ja uintiharjoitukset voidaan järjestää normaalisti, mikäli osallistujien väliset turvaetäisyydet pystytään tosiasiallisesti säilyttämään koko harjoituksen ajan. Tarvittaessa tämä on varmistettava esimerkiksi osallistujamäärää rajaamalla. 
  • Harjoitustilaan toivotaan saapuvan vain harjoitukseen osallistuvat (esimerkiksi lasten vanhemmat odottavat jossain muualla kuin harjoitustilassa). 
  • Harrastajille suositellaan tarjoamaan korvaavaa harjoittelua tauon ajaksi esimerkiksi ulkotiloissa tai etäyhteyden välityksellä. 

Käytä maskia, huolehdi käsihygieniasta ja pidä turvavälit ! Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja pysytään terveinä !

Helsingissä 22.11.2020
SM5L Hallitus

 

« Takaisin