UIPM muistuttaa rittävän ratsastusharjoittelun tärkeydestä

18.2.2019 Vuoden 2018 aikana UIPM on aktiivisesti puuttunut tilanteisiin, joissa urheilijan ratsastustaito ei ole ollut tyydyttävällä tasolla, tai urheilija on tuottanut vaaratilanteita itselleen tai ratsulleen.

Tilanteista on annettu varoituksia ja toistuvissa tapauksissa väliaikaisia ratsastuskieltoja. Samaa linjaa tullaan noudattamaan myös tänä vuonna, ja urheilijan suoritus voidaan keskeyttää missä tahansa vaiheessa verryttelyä tai kilpailua, mikäli se nähdään tarpeelliseksi. 

Järjestäjällä on oikeus keskeyttää urheilijan ratsastussuoritus verryttelyn tai radan aikana myös kotimaisissa kilpailuissa, ja tarvittaessa tullaan tarkastelemaan urheilijan ratsastusluvan voimassaoloa. 

UIPM haluaa muistuttaa, että riittävä ratsastusharjoittelu on viisiottelijoille tärkeää. Heidän suosituksensa mukaisesti millä tahansa tasolla kilpailevien viisiottelijoiden tulisi harjoitella ratsastusta 80-100 tuntia vuodessa. Tämä tarkoittaa keskimäärin 1,5-2h harjoittelua viikossa. Ratsastus on taitolaji, ja taidon ylläpitäminen ja kehittäminen vaatii riittävästi toistoja ja rutiinia. 

Tähän saakka olemme voineet lähettää suomalaiset ottelijat ratsastamaan maailmalle luottavaisin mielin. Pidetään tilanne samana myös tulevaisuudessa, ja suhtaudutaan ratsastusharjoitteluun yhtä vakavasti kuin muihinkin lajeihin! 

« Takaisin