UIMP Congress 2015; Jan Baden raportti

11.11.2015

UIPM  67. Congress, Taipei 7-8 November 2015

1. Maakohtainen kokous Karen Myers UIPM / Jan Bade

Suomessa voidaan järjestää tuomarikoulutus ensi kesänä SM -kisojen yhteydessä, UIPM lähettää kouluttajan kustannuksellaan ja me kustannamme majoituksen ja noudot sekä ruokailut. Kurssi on 4 päivää kaksi koulutusta ja 2 teoriaa, pitää olla siis SM-kisojen yhteydessä, jotta teoria voidaan toteuttaa. Kurssi hyvä myös kaikille valmentajille! Lisäksi sovin että Ruotsi tulee myös mukaan koulutukseen ja osallistuu samalla sm kisaan sekä kustannusten jakoon. Päivämäärä päätettävä erittäin pian. Asiaa hoitaa Ruotsissa Stefan Pihl.

LaserRun EM kisat voimme järjestää 2016, mutta 2016 MM-kisat ovat jo myönnetty Portugaliin. Europanliitto on kisojen arvon myöntäjä, tukea ei Euroopan liitolta rahallisesti tule mutta UIPM myöntänee jonkin avustuksen. Tatjanan kanssa keskusteltiin ajankohdasta ja ehdolla on 18.6.2016. EkoAims on lupautunut mukaan.

Tulevien WC kisojen aikataulusta todettiin että kisajärjestelyt seuraavat lähes identtisesti edellisen vuoden kisoja, Kairon osalta oli hieman epäilystä ilmassa johtuen viimeaikaisten tapahtumien matkojen varaamista ei suositella vielä. Erittäin mahdollista että kisat joko perutaan tai siirtyvät.

Meitä kehotettiin tehostamaan toimintaa erityisesti nuorten suuntaan.

2. UIPM yleiskokouksen huomioita

Suomen edustaja: Jan Bade. Läsnä kokouksessa myös Heidi Walli UIPM Masters työryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa

Jan Bade toimi kokouksessa ääntenlaskijana.

Uusia alueita Laser Run lajilla saatavilla.

Tokiossa on luvassa areena, jossa on 50 tuhannen stadion 5-ottelulle, mutta Rio on hieman ongelmallinen, ei luvattua suurta areenaa ja muita ongelmia ilmennyt.

Sport for All Movement on kansalinvälisen OK:n uusi tärkeä alue. Tärkeää on jatkossa saada runsautta lajille. Lajien suosio jatkossa yhä tärkeämpi valittaessa tulevia Olympialajeja ja tässä olemme selvästi jäljessä. Uusissa lajeissa on jopa skate bording esillä kandidaattina.

Suvaitsevaisuus yli rajojen tärkeää. Lajin laajenukseen suuntana nuoret, johon tulee painottaa toimintaa jatkossa.

UIPM:n toimisto on nyt 14 henkeä. Pääasiallinen painopiste on jatkossa lajinpiiriin tulemisen helpottaminen ja kynnyksen alentaminen. 5-ottelu on lajin briljantti johon oheislajit johtavat alalajeilla saadaan ihmisiä mukaan.

UIPM:n taloudellinen tilanne hyvä ja ensimmäistä kertaa voi olla noin 1.5 milj. dollarin tuotto Olympiadin lopussa. Pääasiallinen tuotto tulee sitten Rion kisojen televisio-oikeuksista, odotettavissa siis mahdollisuus sijoittaa laitteisiin ja antaa tukia kansallisille liitoille. Tulossa on noin 13.5 $ miljoonaa Rion kisoista ja kulut ovat noin 4 miljoonaa per vuosi.  Suomen kannatta vuosittain anoa apua laitteiden hankintaan, kongressimatkaan ja mahdollisiin erikoishankkeisiin jos ei ano niin ei varmasti saa mitään.

UIPM jäseniä on 138 maata, joista noin 100 on aktiivista, paikalla kongressissa 49 maata.  Uusia maita hyväksyttiin 6.

Luotu uusi neljän tason valmentaja ohjelma, jota johtaa Sport-komissio. UIPM jakaa uutta atk-ohjelmaa jota voi käyttää kisojen järjestämiseen, ohjelman voi ladata UIPM:n sivuilta tai tilata toimistosta.

Antidopingista todettiin että kaikista kansallisista tarkastuksista tulee kansallisen liiton lähettää myös kopio UIPM:lle.

Urheilijakomissio ilmoitti että ongelmia on ollut paljon laser järjestelmän kanssa. Ongelmia on myös ollut tuomareiden kanssa urheilijakomission mukaan. Ongelmia ei spesifioitu.

Kaikki Executive Bordin (EB) esittämät muutokset sääntöihin hyväksyttiin vain Bulgarian aloite  ei toteutunut koska maa veti sen pois ennen äänestystä samoin USA osan yksi kohdalla.

Vuoden 2018 WC-kisat ovat järjestyksessä Los Angeles, Cairo, Bath ja Kecskemet.

Coach of the year valittiin Jean-Pier Gyomarte. Viidelle parhalle maailmanranging listalla jaettiin rahalliset palkinnot yhteensä 42 000 dollaria. Voittaja sai 5000 naiset; Laura Asadauskeite ja miehissä Pavlo Tymoshenko.

2016 kongressi on Saksassa Frankfurtissa. Saksan edustaja ilmoitti että Klaus Schormann tulee asettumaan ensivuonna ehdolle puheenjohtajan vaaleissa. Kokouksessa valitaan myös uudet henkilöt kaikkiin toimikuntiin.

Loppupuheessa Klaus Schormann viittasi johonkin tulevaan suureen muutokseen, josta kerrotaan Rion jälkeen, liittynee jotenkin tulevaan äänestykseen lajien osalta jotka jatkavat Tokion jälkeen. Spekulaatioita oli ilmassa jostakin multisport-uudistuksesta.

Kokouksessa vallitsi hyvä henki ja luottamus tulevaisuuteen, mutta todettiin useaan kertaan että maailmanpoliittinen tilanne on kehittymässä huolestuttavaan suuntaan.

---------------------------

Mahdolliset lisätiedustelut jan.bade@gepefinland.com

9.11.2015 / Jan Bade                                     

« Takaisin