Tasaista kilpailua Pentathlon Spring Trophyssa

25.5.2017 Sarjojen voittoihin ylsivät Tiitus Ämmälä (yleinen) ja Scott Miller (masters + junior)

Pentathlon Spring Trophy 2017 on saatu onnellisesti päätökseen mukavan aurinkoisessa säässä! Kilpailu alkoi eilen keskiviikkona ratsastusosuudella Keravan ratsastuskoululla. Yhdeksästä osallistujasta kuusi osallistui ratsastukseen, ja kilpailijoilta nähtiin siistejä ratoja. Etukäteen löysältä kuulostanut enimmäisaika osoittautui loppujen lopuksi hieman haasteelliseksi kun iso ulkokenttä antoi mahdollisuuden ratsastaa pitkiä teitä, ja useampi saikin aikavirheitä, mutta muutoin suuremmalta dramatiikalta säästyttiin. Täydet 300p ratsasti masters-sarjan Riina Pitkänen, ja Tiitus Ämmälä sai myös maksimipisteet (200) yleisen sarjan matalammalta estekorkeudelta.

Tänään helatorstaina kilpailu jatkui ensin uintiosuudella Pirkkolan uimahallissa. Ainakin neljä kilpailijaa onnistui tekemään oman ennätyksensä, joten päivä sai varsin mukavan alun. Päivän nopeimman ajan 200m matkalla kellotti Paju Tuuri, ja 100m nopein oli Scott Miller.

Uimahallilta matka jatkui Tapiolaan miekkailemaan. Kaikki ottelijat kohtasivat toisensa yhteensä neljässä yhden piston ottelussa, siten että matsien kokonaismääräksi tuli 32. Parhaasta miekkailutuloksesta vastasivat Scott Miller ja Annika Westerholm, molemmilla 23 voittoa ja 9 tappiota.

Päätöslaji Laser run järjestettiin viime vuotiseen tapaan Eläintarhan urheilukentän ulkopuolella. Paikalla vallitsikin kunnon kisatunnelma, kun yleisurheilijat kilpailivat kentällä. Sää suosi tätä lajia, aurinko paistoi mutta kukaan ei läkähtynyt helteeseen.
Ensimmäisessä erässä lähtivät yhdistetyn masters- ja juniorisarjan ottelijat. Riina Pitkänen lähti matkaan ensimmäisenä melko reilun eron turvin, mutta ei mahtanut mitään takaa kovaa tulevalle Scott Millerille joka kiri voittoon. Pronssia sai Kalle Nuuja.
Jälkimmäisessä erässä kilpailivat yleisen sarjan ottelijat. Tilanne oli etukäteen todella jännittävä, kaikki viisi ottelijaa olivat alle 2 minuutin sisällä toisistaan. Jännitystä riittikin kaikkien sijojen osalta ihan maaliin saakka, ja lopulta neljäntenä matkaan lähtenyt Tiitus Ämmälä kiri voittoon viimeisen 400m aikana. Hopeaa sai ensimmäisenä matkaan lähtenyt Saskia Halminen, ja pronssilla oli Annika Westerholm.
Laser Runissa moni urheilija paransi viime vuonna samalla reitillä juostua aikaansa selkeästi. Päivän nopeimmat ajat kellottivat sarjojen voittajat, Tiitus ja Scott.

Kilpailussa oli ilahduttavasti mukana useampi ensikertalainen, jotka kaikki suoriutuivat kisaurakastaan erinomaisesti. Suurkiitokset kaikille avustamassa olleille toimihenkilöille, sekä sponsorillemme Nocolle! Seuraavat kilpailut ovat yhdistetyt SM- ja PM-kilpailut syyskuun alussa.

TULOKSET:

MASTERS + JUNIORS:
1. Scott Miller 1029p
2. Riina Pitkänen 930p
3. Kalle Nuuja 853p
4. Siru Ylikännö 776p

YLEINEN SARJA:
1. Tiitus Ämmälä 1195p
2. Saskia Halminen 1176p
3. Annika Westerholm 1100p
4. Paju Tuuri 1088p
5. Johanna Ojanen 942p

Teksti: HN5O / Riina Pitkänen

Lue lisää ->

« Takaisin