Suomen 5-ottelunaiset hyviin sijoituksiin Barcelonassa

6.2.2016 Espanjan avoin mestaruuskilpailu oli samalla kevään toinen olympiakarsintakilpailu.

Eevi Bengs ja Laura Salminen ylsivät hyville sijoille Espanjan avoimissa mestaruuskilpailuissa Barcelonassa. Kovatasoisessa kilpailussa oli mukana naisia 17:sta eri maasta, kun jaossa oli himoittuja olympiarankingpisteitä.

Suomen naiset aloittivat vahvasti omalla tasollaan altaassa uiden omien ennätyksiensä tuntumaan ja jatkoivat hyvällä miekkailulla, jossa Laura kahmi 22 voittoa ja Eevi 24 voittoa. Molemmat ratsastivat 282p, Lauralla kaksi pudotusta ja vähän yliaikaa ja Eevillä yksi kielto ja samoin yliaikaa. Ratkaisevaan ampumajuoksuosuuteen naiset lähtivät sijoilta 5 (Laura) ja 9 (Eevi). Herkässä ampumajuoksussa sijoitukset kääntyivät toisin päin ja maaliin naiset ehtivät Eevi hienosti top 10-sijoitukselle kahdeksanneksi ja Laura sijalle 11. Kilpailun voitti Kanadan Melanie McCann.

- Olen tyytyväinen päivään kokonaisuutena, vaikka pieniä asioita voi aina parantaa. Nyt odotan innolla parin viikon kuluttua alkavaa maailmancup-kautta, Eevi kommentoi iloisena kisan jälkeen.

Miesten kilpailussa Ismo Salminen ylsi sijalle 25.

Kahden hyvin sujuneen kilpailun jälkeen urheilijoiden on hyvä jatkaa kohti olympiakevättä. Maailmancup-kausi alkaa parin viikon kuluttua Egyptin Kairosta, jolloin suomalaiset jatkavat olympiapaikkojen metsästystä.