Suomalaiset menestyivät PM-kisoissa

11.9.2016 Saskia Halminen otteli naisten PM-sarjassa hopealle ja Eevi Bengs pronssille. Jan Bade vei voiton miesten Masters-sarjassa.

Nykyaikaisen 5-ottelun Pohjoismaiden mestaruuksista kisattiin lauantaina kauniilla Bornholmin saarella Tanskassa. Voiton naisten sarjassa vei vielä juniori-ikäinen Line Grubak ennen Saskia Halmista ja Eevi Bengsiä. Saskia Halmisella oli kokonaisuutena hyvä kisapäivä, jossa hän muun muassa paransi uintiennätystään yli seitsemän sekuntia. Eevi Bengs oli epäonninen ratsastusosiossa ja lähti näin ratkaisevaan ampumajuoksuosuuteen pitkältä takamatkalta, kellottaen kuitenkin päivän parhaan ajan tässä lajissa. Kisatoimistolla oli tulosten suhteen pieniä haasteita, ja tarkistuslaskentojen jälkeen tulokset saatiin virallistettua vasta maanantai-iltana.

Naisten avoimessa sarjassa voiton vei Saksan Pia Adermann. Saskia Halminen jäi neljänneksi yhden pisteen erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Anna Renate Mülleriin Saksasta. Miesten PM-kultaa vei Ruotsin Daniel Steinbock. Tänä vuonna kilpailtiin myös miesten Masters-sarja, jonka voittoon otteli Jan Bade.

Ensi vuonna Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan Suomessa.