Janne Saarikko Egyptin Mestariksi

9.5.2018 Suomen edustaja Janne Saarikko oli sarjansa neliottelu 40 + miehet ainoa ottelija ja voitti paikallisten sääntöjen mukaisesti avoimen Egyptin mestaruuden ja kultamitalin. Palkintojenjaossa soi siis maamme-laulu ja heilui Suomen lippu.

Avoimiin Egyptin Masters mestaruus-kilpaluihin viisi- ja neliottelussa osallistui urheilijoita 7 maasta Suomesta Uuteen Seelantiin. Järjestelyt olivat erinomaiset ja kilpailupaikat vaikuttavat Hurhadassa ja Sahl Hasheeshissa. Kilpailulämpötila oli korkea ja auringonpaiste voimakas.

Kilpailussa UIPM Masters-komitean edustaja Shereeen Saleh kertoi kesän Masters MM-kisojen ennätyksellisestä ilmoittautuneiden määrästä ja kilpailutapahtumassa keskusteltiin ja promotoitiin Suomen ajatusta hakea vuoden 2022 Masters MM-kilpailuja Hämeenlinnaan. Ajatus Suomen kilpaluista herätti positiivista vastakaikua ja osallistujajoukkoon kuului myös Erwin Stalder Sveitsistä, joka oli osallistujana jo edellisissä Suomessa järjestetyissä, silloin epävirallisissa Masters MM-kisoissa Old Boys-nimellä, Turussa vuonna 1990.