Ilmailu 5-ottelijat mitaleille Korean MM-kilpailuissa

30.10.2015 Suomalaiset osallistuivat 1.-12.10.2015 Etelä-Koreassa järjestettyihin sotilaiden maailman kilpailuihin (MWG) 50 urheilijan joukkueella

Tervehdys Koreasta! 

Ilmailu-5-ottelijoita oli joukkueellinen: ltn Kari-Jussi Korhonen, ltn Lauri Lappalainen, kapt Markku Vihersalo ja maj Mikko Honkasalo. Joukkueeseen kuulivat myös TeamCaptain ja varamies maj Ville Rosenlund, sekä valmentaja ltn Pasi Koivunen.

Ilmailu-5-ottelijat lähtivät lentokilpailuun hallitsevan maailmanmestarin maj Mikko Honkasalon johtamalla teamillä. Tavoitteena oli vähintään mitali ja sen myös Honkasalo ansiokkaasti otti kovatasoisessa kilpailussa. Mikko totesi leikkisästi kisan jälkeen, että halusi pronssillaan tuoda Suomelle koko MWG-kisojen ensimmäisen mitalin. (Ilmailu-5-ottelun lentokilpailun pronssi jaettiin koko MWG-KISOJEN ensimmäisenä mitalina).

Varsinainen 5-ottelukilpailu alkoi ilmapistooliammunnalla ja esteuinnilla. Ammunta meni joukkueelta hieman odotuksia heikommin, mutta uima-altaassa suomalaiset näyttivät muille kaapin paikan Vihersalon ottaessa lajivoiton.

Toisena kilpailupäivänä oli edessä miekkailukilpailu. Ottelut otetaan kolmeen pistoon kahden minuutin otteluajalla. TeamCaptain Rosenlund ja valmentaja Koivunen eivät meinanneet pysyä nahoissaan, kun joukkue takoi voittoja. Honkasalo johti joukkuetta esimerkillisesti ja oli lopulta miekkailussa 3. Miekkailun lajivoiton ottanut brasilialainen voitti 32 ottelua ja hävisi vain kolme ottelua.

Viimeiseen kilpailupäivään (pakokilpailu= esterata ja suunnistus) lähdettiin joukkueena 4. sijalta, mutta luotto joukkueen vahvuuteen ei horjunut. Esteradalta selvittiin hienosti, mutta vain Korhosen aika riitti lopulta 1000 pisteen tuntumaan. Korhonen teki kisojen hurjimman loikan, kun hänen jalkansa tarttui 2,5m metri korkuisella esteellä ja mies tuli alas kyljelleen hiekkapatjalle, mutta juoksu jatkui! Älkää kokeilko kotona=)Kolmantena kilpailupäivänä oli vuorossa tekniikkakoripallo, josta suomalaisilta jäi terävin tulos ottamatta. Kokonaisuudessa koripallon taso jäi hieman alhaiseksi, eikä siten Suomen joukkue jäänyt kärjestä.

Suunnistuskisaa odotettiin jännityksellä. Suomi oli noussut jo mitalin tuntumaan ja taistelu maailmanmestaruudesta oli vielä joukkueelle mahdollinen. Suunnistus käytiin korealaisessa mäkisessä ja tiheiden piikkipuskien viitoittamassa maastossa. Ensimmäisenä maaliin tuli Lappalainen, joka pisti suunnistusspesialistina hurjan pohja-ajan. Lajin pisteet lasketaan 5 nopeimman keskiajasta (1000pist). Seuraavana maaliin tuli Korhonen, joka oli tehnyt isohkon "lisälenkin". Hän jäi Lappalaisesta vajaan 10 min., mutta oli silti lajin 4. Honkasalo onnistui vahvalla suorituksella ja oli suunnistuksen 2. jääden Lappalaisen haamuajasta 6 min.   Vihersalo teki myös hyvän tuloksen ja varmisti Suomelle kokonaiskilpailun joukkuehopean. Lappalaisen hurja suunnistus toi 1312 pistettä ja nosti hänet MM-hopealle!

Suomi jäi lopulta 330 pistettä mestaruuden ottaneesta Brasiliasta, eikä jossitteluun jäänyt varaa. Joukkue pronssi meni Turkkiin, joka jäi Suomelle 750 pistettä.

Henkilökohtaiset sijoitukset:

1. Perreira BRA 5030 pistettä
2. Lappalainen FIN 4889
3. Arvidsson SWE 4808
...
9. Honkasalo FIN 468
110. Vihersalo FIN 4619
12. Korhonen FIN 4600

Ilmailu-5-ottelujoukkue toi Suomelle kolme mitalia, joka ylitti asetetut tavoitteet. Toki joukkueen sisällä tavoitteena oli voittaa joukkuekilpailu, mutta nuorentuneelle joukkueelle hopeakin oli kova suoritus. Nälkää jäi seuraaviin kisoihin!

Joukkue kiittää kunniasta edustaa Suomea ja TeamCaptain kiittää joukkuetta!

Harjoitukset jatkuu,
Rosa

Kuvat:
1. Honkasalon lentokilpailun pronssi
2. Vihersalon uinnin lajivoitto
3. Korhosen piikkiin viiltämät kädet suunnistuksen jälkeen
4. Honkasalon miekkailun lajipronssi
5. MM-hopea mitalistit

 

« Takaisin