Hämeenlinnan 2022 Masters MM-kilpailut peruttu

5.4.2022 SM5L hallitus päätti kokouksessaan 4.4.2022 järjestelytoimikunnan ehdotuksesta perua nykyaikaisen 5-ottelun Hämeenlinnan Masters MM-kilpailut. Vuoden 1952 olympialaisten juhlavuotta tullaan juhlistamaan Hämeenlinnassa kesällä jollain muulla tavoin.

Perustelut peruutukselle: 

  • UIPM on päättänyt jatkaa venäläisten ja valkovenäläisten Executive Boardin jäsenten osallistumista päätöksentekoon.
  • Muuttuneen maailmantilanteen johdosta kilpailun osallistujamäärä ja sitä kautta taloustilanne on heikentynyt.
  • UIPM ei ole vahvistanut liiton esittämiä järjestelyjen taloudellisia säästötoimenpiteitä
  • Ukrainalaiset ovat olleet useiden Masters arvokilpailujen suurimpia ja menestyksekkäimpiä joukkueita ja Venäjän sodan johdosta Ukrainan joukkue ei todennäköisesti pystyisi osallistumaan, jolloin on epälojaalia Ukrainaa kohtaan järjestää Masters MM-kilpailut.
  • Kilpailun järjestelykomitean puheenjohtaja Janne Saarikko on eronnut tehtävästään vastalauseena UIPM:n toimille ja korvaavaa henkilöä ei riittävällä nopeudella ole löydettävissä.
  • UIPM Masters toimikunnan jäsenet, mukaan lukien Suomen Heidi Walli, ovat eronneet tehtävästään vastalauseena UIPM:n toimille

Edellä mainituista syistä liitto katsoo, että nykytilanne muodostaa ylitsepääsemättömän esteen (force majeure) kilpailujen järjestämiselle. 

---------------------------

Hämeenlinnan 5-ottelijat tutkii kansainvälisen juhlakilpailun järjestämisen mahdollisuutta samana ajankohtana heinäkuussa.

« Takaisin