Laura Salminen, Toivo Kivirinta ja Kalle Nuuja 5-ottelun Suomen Mestarit 2016

16.10.2016

Nykyaikaisen viisiottelun Suomen
mestaruudet ratkottiin eilen.

Päivä alkoi aamulla klo 8 Mäkelänrinteen uimahallissa uintiosuudella, ja päättyi palkintojenjakoon Eläintarhan kentän tunnelissa noin 12 tuntia myöhemmin. Tässä välissä käytiin miekkailemassa Kisahallilla ja ratsastamassa Keravalla.

Naisten sarjassa mestaruuden vei jälleen HN5O:n Laura Salminen, joka
mm. kellotti päivän ylivoimaisesti nopeimman CE-ajan. Lauralla oli pisteitä 1391. Kakkossijasta käytiin kovaa kilpailua vielä CE:n aikanakin, ja lopulta hopealle itsensä taisteli HN5O:n Annika Westerholm 1035 pisteellä. Pronssia sai kisojen ensikertalainen Eveliina Ala-Seppälä (HN5O), joka keräsi hienon pistesaldon 980. Neljäntenä kisassa oli Saskia Halminen (HN5O), jonka kohtaloksi koitui harmittava epäonni ratsastusosuudella. Kokonaispistesaldo hänellä 718.

Miesten sarja kutistui sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi vain kahden urheilijan kokoiseksi. Mestaruuden vei näytöstyyliin Porvoon miekkailijoiden Toivo Kivirinta, 1071p. Hän mm. yllätti kaikki onnistumalla ratsastusosuudella upeasti vaikealla hevosella. Hopealla HN5O:n Sakari Leppänen, 122 pistettä.

Masters-sarjan kultaa vei HN5O:n Kalle
Nuuja 1060 pisteellä onnistumalla tasaisen hyvin kaikissa lajeissa. Hopealla Elina Laakso (Allez) 939 pisteellä. Kilpailussa kolmannella tilalla oli kisojen ensikertalainen, HN5O:n Scott Miller, 856p. Koska hän ei kuitenkaan ole suomalainen, SM-pronssi meni sarjan neloselle, VeVe:n Janne Saarikolle 655 pisteellä.

Ensi vuonna Suomessa kilpaillaan Suomen mestaruuksien lisäksi myös Pohjoismaiden mestaruuksista.